SASTOJCI
1 kg kuhane šunke (ja sam koristila rolanu šunku)
500 g glatkog brašna
125 g maslaca
2 dcl mlijeka
3 jaja
svježi kvasac
1 žličica soli1 žličica šećera
1 žumanjak za premazivanje
malo sezama za posipanjePOSTUPAK
- Kvasac razmrvite te ga pomiješajte s žličicm šećera, žlicom brašna i malo toplog mlijeka. Ostavite kvasac na toplom mjestu dok ne udvostruči volumen.
- Brašno prosijte u posudu te u sredini brašna napravite udubinu.
- U udubinu u brašnu stavite nadošli kvasac, jaja, mlijeko, sol, šećer i maslac.
- Sve dobro izmiješajte drvenom kuhačom.
- Kada se sastojci spoje nastavite mijesiti rukama dok ne dobijete kompaktno glatko tijesto. Da bi spriječili ljepljenje tijesta za ruke prije nego počmete mijesiti dobro ih posipajte brašnom.
- Gotovo tijesto pokrijte kuhinjsom krpom i ostavite na toplom barem pola sata dok ne udvostruči volumen.
- Lim za pečenje namastite i posipajte brašnom ili ga pak možete samo obložiti papirom za pečenje.
- Na tako pripremljen lim stavite tijesto i malo ga razvucite rukama.
- Na tijesto položite kuhanu šunku.
- Od jednog žumanjka i malo vode zamutite smijesu kojom ćete premazati šunku.
- Kad šunku premažete pažljivo razvucite tijesto preko nje. Obložite šunku ravnomjerno tijestom sa svih strana.
- Premažite tijesto sa preostalim žumanjkom i posipajte sezamom.
- Pecite u zagrijanoj pećnici pri 180 stupnjeva o 60 minuta.
4 Comments
Šunkica je slasna nema šta!Prvo Brus, pa Violet, pa evo i tebe, a moram priznat da sam i ja započela blog prije par dana ( nije kulinarski i sključivo )…Što smo rasuli netom, a ?ljubacSinja
Hvala Sinja,Ajde daj link da i tvoj blog vidimo. :)Ljubac
Nice blog!!!I really like this postIf you want you can visite my art:www.misesbozos.blogspot.comthanks!!!
Coolsupač fotkanjami hihihikissBrusy