Kako je netko ko nije znao ispeći jaje počeo pisati kulinarski blog?

 

Andrea Cukrov

Jednog poslijepodneva (ili je već bilo gluho dobo noći) gušila sam se od dosade, ničeg nije bilo na televiziji, a i jelo mi se nešto slatko. Kako to obično i biva u kući nisam imala ni jednog jedinog komadića slatkog. Zasukala sam rukave, odmjerila brašno, maslac i šećer i nekih 120 minuta kasnije nastali su moji prvi keksi. Uopće nisu bili loši, dapače bili su izvrsni.
Nakon ovog uspjeha toliko su mi porasla krila da sam zaključila da nema toga što ja ne bi mogla skuhati. Uhvatila sam se u koštac s tjesteninama, mesom i ribom.

Vrijeme je prolazilo, a ja sam iz dana u dan sve više kuhala, zivkala sam mamu i baku da provjerim kako se ono radi hobotnica (ko da sam to ikad prije znala) ili njoki, a onda sam odlučila sa svima podijeliti svoje „umijeće“…
Tako je prije gotovo četrnaest godina nastao blog Voće i povrće. Kako je blog rastao tako su rasle i moje kuharske sposobnosti. Blogerska zajednica je postala uzbudljiva, zamijetili su nas i mediji, krenule su ponude za suradnje s magazinima i web portalima. Zahvaljujući blogu ostvarila sam mnogo lijepih suradnji i stekla nove prijatelje. Autorica sam male božićne kuharice, radila sam kao suradnica za nekoliko hrvatskih časopisa, surađujem s nekoliko portala, stiliziram hranu za razne kampanje od TV produkcije do digitalnih kampanja, osvojila sam i neke nagrade (DIABLOG i Gastro zvijezda), a u suradnji s Centrom za kulturu prehrane vodila sam i kulinarske radionice. 
Ipak, nakon ovih uzbudljivih blogerskih godina osjetila sam određeno zagušenje i zasićenost. Osjetila sam ozbiljnu potrebu za promjenom. Ta promjena nije došla preko noći i kotrljala se u meni neko vrijeme, a viša sila u vidu tehničkih problema natjerala me na taj dugo odgađani korak. Tako je nastao Cukar. 🙂

Zašto Cukar?

Cukar je zapravo igra s mojim prezimenom (Cukrov) kojeg se dosjetila vrlo kreativna Ivona te tako postala neslužbena blogerska fairy godmother . Cukar je i šećer, a koliko god se trudila bez njega ipak ne mogu. Jer što je život bez malo cukra. 😉

Sve što vidite na ovom blogu moj je autorski rad te vas molim da ga ne koristite bez dopuštenja. Ako ste zainteresirani za suradnju ili bi ste voljeli koristiti neke od sadržaja s ovog bloga molim vas da mi pišete kroz kontakt obrazac.

Follow & Subcribe Me