BBQ, glavna jela, jela s mesom, piletina

BBQ piletina iz pećnice

BBQ piletina

Prava ljetna hrana je ona koja se priprema brzo, bez puno komplikacija, a uz puno okusa. Baš zato ljeti obožavamo baciti sve na gradele, i meso i povrće i ribu. Nažalost gradele nisu uvijek opcija u kućnim uvjetima pa onda smišljam razne načine kako bi rekreirala omiljene okuse roštilja u pećnici. Sada mi je to još jednostavnije zahvaljujući novim Podravka BBQ umacima. Oni će bez puno truda dati onaj neodoljiv okus roštilja svakom komadu mesa. Super su i kao dodatak burgerima i sendvičima, ali ja ih najviše volim koristiti kao umak za pečenje.


Ovog puta odlučila sam se za pileće batke i zabatke, natrljala sam ih s tek malo soli i maslinovog ulja te ih ispekla u pećnici pod grillom. Nakon pola sata pečenja premazala sam ih BBQ umakom i nastavila ih peći dok se sve nije lijepo karameliziralo. I tako je nastala ova BBQ piletina.
Za pravu ljetnu gozbu poslužila sam ih uz kuhani kukuruz i još umaka – bilo je brzo i jednostavno za prste polizati. 😀

BBQ piletina – recept

SASTOJCI:
4 pileća batka
4 pileća zabatka
sol
maslinovo ulje
100 ml Podravka BBQ umaka Spicy hot
svježi peršin i sezam za posluživanje
kuhani kukuruz

POSTUPAK:
Pileće batke i zabatke posolite i premažite s malo maslinovog ulja.
Složite ih na lim za pečenje pa ih pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva pod grillom.
Kada piletina dobije lijepu boju, nakon nekih 30 minuta, premažite je BBQ umakom.
Smanjite temperaturu pečenja na 180 stupnjeva i pecite još desetak minuta dok se sve lijepo ne zapeče.
Pečenu piletinu izvadite iz pećnice i posipajte sjeckanim peršinom i sezamom.
Poslužite je odmah uz kuhani kukuruz i još umaka.

*Ovaj recept nastao je u suradnji s Podravkom

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.