Odlučila sam ovaj tjedan započeti vedro i šareno jer je sve oko nas zamrznuto i sivo pa onda neka barem hrana bude u bojama. Ionako smo ovaj tjedan dragi ja sami pa možemo jesti hranu za odrasle, a ovakve salate su upravo to. Mislim budimo iskreni, djecu teško natjeramo (barem ja svoje dijete) na salatu, a kad je u salati još i voće i sjemenke i sir, nema šanse da to prođe. 😀
Zvjerka je ovaj tjedan na svom prvom samostalnom izletu. To naravno kod mene izaziva popriličnu količinu stresa pa mi nije do velikog kuhanja. Salata je u ovakvim okolnostima idealno rješenje, a za one jako gladne lako skuham i pokoje jaje. Uglavnom, treba iskoristiti ovaj odrasli tjedan i ‘kuhati’ ovakva ekscentrična jela (kad kažem ekscentrična onda mislim da nisu tijesto ili krumpir u pitanju).

Možda je suvišno pisati recept za jednu običnu salatu, mučila me ta misao dok sam pregledavala fotografije i pripremala sve za objavu. Možda nisam trebala tipkati cijeli post o tome kako sve sastojke pomiješati u zdjeli i poslužiti, mogla sam to odraditi i kao objavu na nekoj od društvenih mreža. No, ova salata je stvarno dobra, ja je obožavam i mislim da je zaslužila svoj prostor na kojem je uvijek možete pronaći ako vam zatreba. Nisam ni ja baš nešto od salata, nikad ih ne jedem uz ručkove i obično mi predstavljaju dosadni napor koji žvačem samo da se ne baci. Ne znam uopće zašto se čudim Zvjerki što ih ne jede kad su i meni tako bezvezne. 😀
S ovom salatom to nije slučaj, ona je bogata i konkretna, može proći i kao lagani obrok, a i lijepo izgleda. 😀 Upravo zbog svega toga vam danas pišem o njoj, a ako vam se ova kombinacija sviđa bacite pogled i na ovu od rikule i kruške. Isto je jako fina i zanimljiva.
Naravno, ovaj recept, kao uostalom i svaki recept za salatu, je više smjernica, a vi slobodno budite kreativni i nadograđujte kako vam se sviđa. Ipak probajte barem jednom i ovu moju verziju jer je odlična. Probajte i varijantu s mandarinama kad mandarine opet budu u sezoni. 🙂
- 50 g baby špinata
- 50 g baby blitve
- 1 velika naranča
- 20 g feta sira
- 1 – 2 žlice bučinih golica
- 1 – 2 žlice bučinog ulja
- dobar prstohvat soli
- sok od ½ limuna
- Špinat i blitvu operite, ocijedite i stavite u zdjelu.
- Naranču ogulite i filetirajte pa i nju stavite u zdjelu sa zelenjem.
- Po svemu namrvite malo feta sira, posipajte bučinim golicama te začinite bučinim uljem, solju i limunovim sokom.
- Dobro promiješajte.
- Uživajte.
- Ili je recept mogao ići ovako – pomiješajte sve sastojke u zdjeli i poslužite ih. 😀 😀 😀