dida boža, doručak, džem, kokos

Kremasti chia puding na četiri načina

Chia puding na četri načina

Chia pudnig je priča za sebe, dok ga jedni obožavaju drugima nije ni malo drag.
Mogu shvatiti i jednu i drugu stranu jer chia sjemenke u tekućini nabubre i dobije specifičnu teksturu koju voliš ili ne voliš. Ipak, ja bi rekla da ih baš tekstura čini zabavnima za jelo. Ono što je kod chia sjemenki super upravo je činjenica da one nemaju poseban okus pa zapravo potpuno kontrolirate kakav će puding biti. On može biti od čokolade, vanilije, voćni ili pak od kokosa poput ovog mog. Osim toga s chia pudingom nema kuhanja i dodatnog zagrijavanja što je u ljetnim mjesecima svakako bonus. 😀  Moja verzija ovog pudinga je i veganska, a zaslađen je samo s malo javorovog sirupa.
Ovo je zapravo moj osnovni recept za chia puding kojeg vrlo jednostavno možete nadograditi drugim okusima te ga transformirati u potpuno novo jelo.

Kako pripremiti kremasti chia puding

Ovaj put sam ga servirala uz voćne namaze Dida Boža, a odluka je pala na višnju, kupinu, jagodu i marelicu. Uz malo orašastih plodova ovaj puding je postao prava energetska bomba koja nije samo desert već i ukusan doručak koji će vas zbilja dugo držati sitima.
Chia puding najradije pripremam s kokosovim mlijekom, onim najobičnijim iz tetrapaka. Za kremoznost mu obavezno dodam i malo kokosovog jogurta i po potrebi zasladim.
Naravno odabir mlijeka, jogurta i sladila je potpuno na vama, odaberite ono što volite i poigrajte se okusima, a ja vam danas donosim recept za četiri različite kombinacije okusa s divnim Dida boža džemovima.

Recept za chia puding na četiri načina

SASTOJCI:
Za chia puding:

60 g chia sjemenki
370 ml kokosovog mlijeka
160 g kokosovog jogurta
3 žlice javorovog sirupa
½ žličice ekstrakta vanilije
prstohvat soli

Za posluživanje:
4 žličice Dida Boža džema od višnje
4 žličice Dida Boža džema od jagoda
4 žličice Dida Boža džema od kupina
4 žličice Dida Boža džema od marelice
sjeckani orasi, pistacije i bademi
kokos čips

POSTUPAK:
Za chia pudng:
U zdjeli pomiješajte chia sjemenke, kokosovo mlijeko, kokosov jogurt, javorov sirup, vaniliju i prstohvat soli.
Sve miješajte dok se ne pretvori u relativno homogenu smjesu, pokrijte i ostavite u hladnjaku preko noći ili najmanje 4 sata kako bi chia nabubrila i sve povezala u puding. Smjesu možete povremeno promiješati kako bi razbili eventualne grudice.

Za posluživanje:
Uzmite četiri manje teglice ili zdjelice.
Na dno svaki zdjelice stavite po 2 žličice jednog od džemova.
Na sloj džema rasporedite pripremljeni chia puding.
Na vrh svakog stavite po još jednu žličicu džema pa sve posipajte sjckanim orasima, pistacijama, bademima i kokos čipsom.
Poslužite odmah ili ponesite sa sobom na izlet ili posao.

*Ovaj recept nastao je u suradnji s Dida Božom

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.