deserti, kesten, palačinke, sladoled, veganska jela

Indy&Pippa sladoled i palačinke od kestenovog brašna

Palačinke od kestenovog brašna

Ponekad se dogode neke male stvari koje usmjere naš život u nekom potpuno novom i neočekivanom smjeru. Za mene se sve te sitnice vrte oko hrane – a oko čega drugoga bi. 😀
Primijetili ste da već dugo pokušavam jesti i kuhati što zdravije, ali i što održivije, kako bi, osim, o svom zdravlju vodila računa i o našem planetu. Znam da mnogi odbacuju takve napore kao čisto pomodarstvo bez nekog ozbiljnog efekta, ali ja i dalje odbijam upasti u potpuni nihilizam. Čvrsto vjerujem da svi mi svojim djelovanjem zapravo odlučujemo kakav ćemo svijet ostaviti svojoj djeci.

Sve ovo vam pišem kao uvodu u priču o jednoj novoj suradnji na koju sam jako ponosna i koju vam s velikim guštom danas predstavljam.

Naime, dobila sam na kušanje cijelu paletu proizvoda Indy&Pippa sladoleda. No, ovo nisu bilo kakvi sladoledi, ovo su zbilja, zbilja odlični sladoledi koji su k tome još i poprilično zdravi.
Indy&Pippa sladoledi slovenski su brend iza kojega stoji uspješan maneken i triatlonac Alen Kobilica. Zbog životnih okolnosti i zdravstvenih problema Alen je pokrenuo organski brend kojim je želio ponuditi sladoled koji je ukusan, zdrav i proizveden od organskih namirnica.

Indy&pippa sladoledi

Sladoledi Indy&Pippa izrađuju se dakle od organskih sastojaka, u njihovoj proizvodnji se ne koriste štetni zaslađivači i rafinirani šećer već nutritivno vrijednije alternative poput javorovog sirupa te rižinog i tapiokinog slada. Sladoledi se ručno izrađuju, a ambalaža sladoleda je potpuno biorazgradiva. Ovi sladoledi su također prikladni za vegane jer ne sadrže namirnice životinjskog podrijetla, a svakako će se svidjeti i ljudima s alergijama i netolerancijama na određene skupine namirnica jer ne sadrže ni gluten i soju. Morate priznati da slatkači zvuče predobro. Gotovo predobro, pa se sigurno pitate kakvog li su okusa. No, ne morate se puno pitati jer vam mogu reći da su apsolutno svi okusi divni. Sladoledi su kremasti i puni okusa, a moji favoriti su svakako lješnjak i čokolada s lješnjakom.

Osim čokolješnjaka i lješnjaka, sladoledi još dolaze u okusima borovnica, jagoda, malina i čiste čokolade. Apsolutno svi su kremasti i fini i ako ste u potrazi za dostojnom i zdravom zamjenom klasičnom sladoledu onda imate moje tople preporuke za Indy&Pippa slatkače. Za sada ih možete kupiti u Bio&bio trgovinama diljem Hrvatske u pakiranijima od 115 i 350 g.

palacinke od kestena i Indy&Pippa

Osim što sam sve kutijice sladoleda odmah otvorila za degustaciju odlučila sam da ga dobrim dijelom moram nekako ukomponirati u zdrave deserte. Jednostavno su me toliko nadahnuli da ih nisam mogla pojesti potpuno same uz svjetlo televizora. I eto ih zato na svjetlu dana uz ove palačinke koje su također poprilično zdrave.

Napravljene su od kestenovog brašna, koje je mi je totalno otkriće.

Kestenovo brašno sam još jesenas dovukla iz Italije i stvarno sam dugo mozgala što napraviti s njim. Naravno čokoladni kolači su uvijek dobra ideja, međutim palačinke su ono u što smo se potpuno zaljubili i čemu se stalno vraćamo. Ovo brašno je prirodno bezglutensko tako da kestenove palačinke svi u kući jedemo (yesss!). Osim toga jako su jednostavne za izradu i za njih su vam potrebna, takoreći, samo dva sastojka. Pa kud ćeš bolje!

Jedini downside je cijena kestenovog brašna kod nas, a ni u Italiji nije puno jeftinije nažalost. Ipak, nama je skroz prihvatljivo povremeno se počastiti s ovakvom slasticom. Posebno kad je tu još i kuglica Indy&Pippa sladoleda od lješnjaka užitku nema kraja. 😀

Palačinke od kestena
*Post je nastao u suradnji s brendom Indy&Pippa

Palačinke od kestenovog brašna
Print
Sastojci
  1. 200 g kestenovog brašna
  2. 200 ml zobenog mlijeka
  3. 100 ml mlake vode
  4. ½ žličice cejlonskog cimeta
  5. prstohvat sol
  6. 1 žlica ED kokosovog ulja za prženje
  7. Indy&Pippa sladoled za posluživanje
  8. voćni namaz bez dodanog šećera za posluživanje
Postupak
  1. Ubacite u blender kestenovo brašno, zobeno mlijeko, mlaku vodu, cimet i sol. Sve dobro zblendajte u homogenu smjesu.
  2. Zagrijte tavu za palačinke, dodajte kap kokosovog ulja pa šefljom na tavu rasporedite po malo smjese za palačinke. Zapravo od ovog koraka radite sve kao i kad pečete najobičnije palačinke.
  3. Palačinku pecite s jedne strane nekoliko minuta, dok se ne krenu stvarati mjehuri po površini, potom je pažljivo preokrenite i pecite još par minuta s druge strane.
  4. Ponavljajte postupak dok ne potrošite svu smjesu.
  5. Palačinke po želji premažite voćnim namazom bez šećera ili orašastim maslacem te poslužite uz kuglicu sladoleda.
  6. Uživajte u ovom brzom i osvježavajućem desertu.
Napomene
  1. Umjesto zobenog mlijeka možete koristiti bilo koje biljno mlijeko ili čak samo vodu. Kod odabira mlijeka vodite računa o njegovom sastavu da izbjegnete neželjene šećere. Ja koristim ili Oatly zobeno mlijeko ili domaće bademovo i kokosovo.
Cukar http://cukar.com.hr/

Comments

comments

Odgovori