blagdani, deserti, dolcela

Uskrsna gnijezda s kremom od vanilije

Gnijezda s kremom od vanilije

Uskrs je pred vratima pa sam sigurna da ste već svi zameteni brašnom i šećerom. Vjerujem da se pince već mijese, šunkice kuhaju, a hren i rotkvice samo treba oprati.
Ipak, za sve nas ljubitelje kremastih kolača imam jedan odličan prijedlog. Zašto ne biste napravila ova dekorativna gnijezda s kremom od vanilije i čokoladnim jajima. Garantiram vam da nitko neće ostati ravnodušan ako ih poslužite nakon uskrsnog ručak.

Da stvar bude još bolja, zahvaljujući prefinoj Dolcela puding kremi od vanilije, napraviti ova gnijezda je čas posla. Treba samo umutiti bjelanjke te ih sušiti u pećnici, na niskoj temperaturi oko 2 sata.
Nakon toga, sve ostalo je igra, a rezultate gledate na fotkama.

Sretan Uskrs dragi moji! Nek vam bude sladak i veseo. 😊

SASTOJCI:
Za gnijezda:
3 bjelanjka
sok pola limuna
dobar prstohvat soli
200 g šećera
1 Dolcela limun šećer
Za kremu:
1 pakiranje Dolcela puding kreme vanilija
500 ml mlijeka
šarena čokoladna jaja

POSTUPAK:
Za gnijezda:
U zdjeli pomiješajte bjelanjke, limunov sok i sol.

Miješajte sve mikserom dok se ne zapjeni pa polagano dodajte šećer i Dolcela limun šećer, neprestano miješajući.

Miksajte sve dugo i strpljivo dok  se ne pretvori u sjajni čvrsti snijeg.

Prebacite smjesu u slastičarsku vrećicu sa zvjezdastim nastavkom.

Veliki lim za pečenje obložite papirom pa na njega istiskuje smjesu u formu malih gnijezda. Trebali bi dobiti 6-7 gnijezda od ove količine.

Pripremljena gnijezda sušite u pećnici zagrijanoj na 75 stupnjeva oko 2 sata ili dok ne postanu tvrda na dodir.

Pečena gnijezda ohladite te ih nadjenite kremom, ukrasite čokoladnim jajima i poslužite.

Za kremu:
U zdjeli pomiješajte mlijeko i prašak za puding kremu.

Miksajte sve mikserom oko 3 minute ili dok ne dobijete čvrstu kremu.

Ovom kremom nadjenite pečena gnijezda.

Odgovori

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.