dobra hrana, glavna jela, tortilje, veganska jela

Veganski wrap s povrćem i pikantnim sriracha umakom

Veganski wrap je moj odgovor na visoke temperature i omiljeno rješenje za ukusan i lagan ručak. Jednostavno ga je pripremiti, a još ga je lakše spakirati i ponijeti na posao za gablec. Ovakva jela jednostavno me spašavaju u ljetnim mjesecima. Ako u računicu ubacim još i gomilu svježeg povrća, mislim da mogu govoriti o apsolutnom pobjedniku ljetnog kuhanja. 😀

Veganski wrap

Kao i kod svih jela ovog tipa ovdje nema puno kuhanja, sve se svodi na: nareži, složi, zamotaj i ponesi. Zapravo nema tu ni pravog recepta pa će i moj današnji biti više smjernica kako napraviti zbilja ukusan veganski wrap. Ipak, ono što svakako morate probati je umak od srirache.

Napravila sam ga od kombinacije K-take it veggie sojinog jogurta, srirache, kumina, češnjaka i malo javorovog sirupa. Toliko je fin da je zamalo postao prava zvijezda ovog recepta. Kažem ‘zamalo’ jer zvijezde su ovog puta ipak bili veganski K-take it veggie panirani odresci. Neodoljivo su ukusni i hrskavi pa ih bez problema možete uvaliti i skepticima. Isprobano je. 😀

 RECEPT ZA VEGANSKI WRAP

SASTOJCI:
Za wrap:

4 K-Classic kukuruzne tortilje
200 g (1 pakiranje) K-take it veggie paniranih odrezaka
200 g rikole
1 mrkva, narezana na štapiće
1 ljubičasti luk, narezan na trakice
150 g koktel rajčica, narezanih na kolutiće
1 – 2 žlice jalapeno papričica iz staklenke
za umak:
250 g K-take it veggie sojinog jogurta
2 žlice sriracha umaka
1 žličica javorovog sirupa
½ žličice češnjaka u granulama
¼ žličice kumina u prahu
prstohvat soli

POSTUPAK:
Za wrap:
Tortilje kratko tostirajte na suhoj tavi kako bi se zagrijale i dobile malo boje.
Pečene tortilje složite na tanjur i zamotajte čistom krpom kako se ne bi osušile.
Veganske panirane odreske prepržite u tavi na malo ulja, po 2 minute sa svake strane. Pržene odreske prebacite na kuhinjski ubrus kako bi se ocijedio višak masnoće pa ih narežite na trakice.
Krenite slagati wrapove tako da na jednu tortilju rasporedite rikolu, a na nju, na štapiće narezanu, mrkvu i trakice luka.
Zatim dodajte rajčice, trakice paniranog odreska, jalapeno papričice pa sve prelijte umakom od jogurta i srirache.
Tortilje pažljivo zarolajte i odmah poslužite ili ih pospremite u kutiju i ponesite sa sobom na posao, izlet, plažu…. 😀
Za umak:
U zdjelici dobro pomiješajte sve sastojke dok se ne pretvore u kremasti umak.
Ovim umakom začinite wrapove ili ga poslužite kao umak uz krumpiriće.

*Ovaj recept je nastao u suradnji s Kauflandom

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.