SASTOJCI
3 šalice brašna
1 šalica smeđeg šećera
2 žličice praška za pecivo
1 vanilin šećer
1 žličica cimeta
prstohvat soli
2 šalice ribane mrkve
1 šalica krupno mljevenih badema
1 šalica sitno nasjeckanog anansa iz konzerve
1/2 šalice soka od ananasa
1/2 šalice kokosa
1 šalica ulja
3 jajaza kremu
500 g posnog sira
100 g smeđeg šećera (fino mljevenog)
1 bubon vanilin šećerPOSTUPAK
- Izmiješajte sve suhe sastojke (brašno, šećer, prašak za pecivo, vanilin šećer, sol i cimet).
- Dodajte ribanu mrkvu, ananas, sok od ananasa i ulje te sve dobro promiješajte.
- Jaja lagano umutite te ih dodajte smjesi od mrkve.
- Dodajte bademe i kokos.
- Sve dobro izmiksajte dok se svi sastojci ne prožmu.
- Kalup za torte (moje je 28cm) obložite papirom za pečenje i u njega izlijte smjesu.
- Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 60 minuta.
Za kremu
- Smeđi sećer sameljite u mlincu za kavau da dobijete fini prah.
- Posni sir izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom dok ne dobijete kremastu smjesu.
Postupak
- Kolač od mrkve izvadite iz kalupa i prerezite vodoravno na dvije ili tri jednake kore.
- Slažite tortu tako da prvo stavite koru koju premažete kremom.
- Ponovite postupak dok ne potrošite sve kore te premažite cijelu tortu preostalom kremom.
- Obod torte možete ukrasiti i sitno sjeckanim bademima
- Tortu poslužite dobro ohlađenu.
NAPOMENA
Ja sam recept dobila u ovom obliku bez napomene koliko iznosi jedna šalica. Ja sam koristila onu od 250 ml i rezultata je dobar.
Ja sam kolač pokušala prerezati na tri kore no biskvit je dosta vlažan i mekan pa sam imala malih poteškoća u tome. 🙂 Toplo preporučam rezanje na dvije deblje kore.
2 Comments
Probala sam nedavno napraviti nešto slično i rezultat je vidljiv na Kulki (postavila sam sliku tog neuspjeha). Ovaj tvoj izgleda sssslassssno!
Fina je bila torta, al nisam ni ja 100% zadovoljna rezultatom. Recept sam dobila od frendove mame, a njoj to sve bude tako uredno. Mene je prerezivanje kora mučilo jer je biskvit jako sočan. Drugi put ću je rezati na pola i malo duže peći jer je moja pećnica zbilja slaba (plinska i temperatura joj stalno varira).