
Millefoglie ili u prijevodu tisuće listića, poznati je talijanski (i francuski) desert koji je zapravo vrlo sličan našoj dobroj staroj kremšniti. Naime radi se kolaču pripremljenom od tankog i hrskavog lisnatog tijesta nadjevenog kremom od vanilije. Osnovna razlika između talijanske kremšnite i naše je u još jednom sloju hrskavog tijesta u sredini.
Upravo zbog tog dodatka talijanske kremšnite mogu biti jako dekorativne i elegantne, a svakako će se svidjeti svakom ljubitelju ovakvih kolača.

Savršeno će se uklopiti na svakom stolu, a da stvar bude još bolja – jako ih je jednostavno napraviti zahvaljujući maloj pomoći Dolcela kreme za kremšnite. Kada nemate puno vremena, a želite zadiviti svoje goste ova krema i recept pravo su rješenje. Zbog toga neću dužiti već vas ostavljam s receptom.

Kako napraviti talijanske kremšnite
SASTOJCI:
Za tijesto:
3×275 g već razvaljanog lisnatog tijesta
šećer u prahu
Za kremu:
1 kutija Dolcela kreme za kremšnite
800 ml mlijeka
šećer u prahu za dekoraciju
POSTUPAK:
Za tijesto:
Lisnato tijesto razmotajte i položite na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
Svaki list nabodite vilicom i posipajte ga šećerom u prahu.
Prekrijte sve drugim listom papira za pečenje te opteretite još jednim limom za pečenje. Ovo radimo kako se tijesto ne bi previše napuhnulo u pečenju.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva 20 minuta.
Nakon 20 minuta maknite gornji lim i papir za pečenje te pecite sve otkriveno još 5 minuta ili dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
Pečeno tijesto izvadite iz pećnice i ostavite ga da se potpuno ohladi.
Ohlađeno tijesto narežite oštrim nožem na pravokutnike dimenzija 10×5 cm.
Narezane pravokutnike nadjenite kremom tako da slažete slojeve tijesta i kreme. Tri sloja tijesta i dva sloja kreme.
Gotove kremšnite posipajte šećerom u prahu i odmah poslužite.
Za kremu:
Sadržaj pakiranja Dolcela kreme za kremšnite pomiješajte s mlijekom pa sve miksajte mikserom prema uputama na pakiranju dok se ne pretvori u gustu i čvrstu kremu.
Kremu prebacite u slastičarsku vrećicu i zatim je istisnite na pripremljeno lisnato tijesto.
*Ovaj recept je nastao u suradnji s Dolcelom