SASTOJCI
1 tikvica
200 g posnog
sira
50 g slanog
ovčjeg sira
(ja sam koristila Vlašićki)
1 žlica kiselog vrhnja
1 jaje
2 režnjačešnjakaperšin
bosiljak
papar
sol (po potrebi i ukusu)PRIPREMA
- Tikvice dobro operite i narežite ih po dužini na tanke trake ne deblje od nekoliko milimetara.
- Tikvice ubacite na 1 minutu u vrelu vodu da malo omekšaju.
- Male kalupiće (poput onih za rožatu ili creme caramel) namažite s malo maslinovog ulja i obložite ih tikvicama. Tikvice slažite u kalup u križ, jednu preko druge, a rubove popunite s komadićima tikvica prema potrebi.
- Posni sir dobro izradite vilicom, dodajte mu jaje i žlicu vrhnja te nastavite energično miješati.
- Ovčji sir naribajte ili sitno namrvite i dodajte smjesi posnog sira.
- Češnjak, bosiljak i peršin sitno nasjeckajte i dodajte siru.
- Na kraju još umješajte sviježe mljeveni papar i sol ako ocijenite da nije dovoljno slano. Budite oprezni s dodavanjem soli jer je ovčji sir izrazito slan.
- Ovako pripremljenim sirom punite kalupiće s tikvicama. Svaki kalup napunite do vrha.
- Kalupe stavite u prethodno zagrijanu pećnicu pri 160-170 stupnjeva i pecite 30 minuta.
- Pečeni sir ostavite da se malo ohladi. Nožem okružite oko tikvica (kao kad vadite rožatu) i preokrenite ih na tanjur.
NAPOMENA
Ja sam ovom smjesom napunila 4 kalupa ali napominjem da su moji kalupi zbilja mali. Ako imate veće računajte da je ova količina dostatna za dva klupa, naravno možete i poduplati sve sastojke.
P.S.
2 režnja češnjaka je dosta na ovu količinu sira. Nas dvoje smo ludi za češnjakom i trpamo ga u sve, ako niste poput nas smanjite količinu češnjaka po vlastitom ukusu. Možete ga i potpuno izbaciti al onda zbilja ne znate što propuštate! 🙂
4 Comments
ma kakvi izbaciti cesnjak!!! mi cemo dodati jos jedan sigurno… drago mi je cuti da ima jos entuzijasta poput nas.:PZivio cesnjak!!!
He, he bar smo sigurni od vampira. 😀 😀 😀
Ovo mi se tako sviđa! Slika je divna!
Za sve siroljupce! 😀 Trenutno Vam je sir na akciji u Lidlu, možete više pronaći ovdje