Lješnjaci su moj omiljeni orašasti plod. Obožavam ih u kolačima, kremama, sladoledu ili same kao energetski zalogaj. Upravo zato sve što u svom nazivu krije riječ nougat mene osvoji na prvu. 😀
Tako je bilo i s Kraš nougat napolitankama koje su jedan od glavnih elemenata ovih kuglica.
Ove nougat kuglice za mene su utjelovljenje svega onoga što tražim u desertu. Prepune su čokolade i lješnjaka – najbolje kombinacije u mom svijetu. 🙂
Ako ste ljubitelj lješnjaka i njegove pune arome onda je ovo recept za vas. Ove nougat kuglice jednostavne su za izradu, ne zahtijevaju nikakve nedostupne i skupe sastojke i za njih vam neće trebati čak ni pećnica. Upravo zato se možete odmah baciti na pripremu, što čekate. 🙂
Nougat kuglice
2019-02-25 14:45:08
Print
Sastojci
- 120 g Dorina čokolade za kuhanje
- 150 g slatkog vrhnja
- 1 žličica maslaca
- 150 g lješnjaka, pečenih i oguljenih
- 100 g Kraš Nougat napolitanki
- 50 g lješnjaka za punjenje kuglica
Za glazuru
- 200 g Dorina čokolade za kuhanje
Postupak
- Čokoladu nasjeckate i stavite u zdjelu.
- Dodajte i žličicu maslaca.
- Vrhnje zagrijte do točke vrenja pa njime prelijte čokoladu i maslac. Ostavite tako desetak minuta kako bi se čokolada otopila, a zatim dobro promiješajte da dobijete glatku čokoladnu kremu.
- Kremu ohladite na sobnu temperaturu.
- Napolitanke sameljite, a lješnjake nasjeckajte na sitne komadiće.
- Dodajte napolitanke i lješnjake čokoladnoj kremi te sve ostavite još kratko u hladnjaku.
- Kad je smjesa dovoljno hladna da možete rukovati njome bacite se na izradu kuglica.
- Žličicom grabite hrpice smjese, u svaku utisnite po jedan cijeli lješnjak te među dlanovima formirajte kuglicu.
- Ponavljajte dok ne potrošite svu smjesu.
- Kuglice dobro ohladite prije glaziranja.
Za glazuru
- Nad parom otopite 200 g Dorina čokolade za kuhanje.
- Ohlađene kuglice umačite u čokoladu tako da svaku potpuno obložite čokoladom.
- Odložite ih na papiru za pečenje ili rešetki te potpuno ohladite.
- Poslužite odmah ili čuvajte u hladnjaku do posluživanja.
Cukar https://cukar.com.hr/