doručak, kruh i pecivo, sir

Korejski kruščići sa sirom

Kruščići sa sirom

Ljudi moji kako su ovi kruščići ukusni. Morate ih probati, jednostavno morate. Posebno ako volite klasični francuski baugette s maslacem i češnjakom. Naime, radi se o mekanim brioche pecivima napunjenim krem sirom i nakon toga uronjenim u mješavinu maslaca, jaja, peršina i češnjaka. Sve se to onda lijepo ubaci u pećnicu kako bi pecivo postalo hrskavo izvana, a neodoljivo mekano iznutra.
Ovako pripremljena peciva vrlo su popularan street food u Republici Koreji, a kako se zapad zadnjih godina oduševljava njihovom kuhinjom tako je i ovo došlo na red.
Sam pogled na ovako zapečena peciva oduševio me i znala sam da ih moram isprobati prvom prilikom. A prilika se ukazala i brže nego što sam očekivala: u Kauflandu sam, na akciji, ugledala ABC sir koji obožavam. On je samo jedan od dosta domaćih proizvoda koji su trenutno u Kauflandu na akciji. Osim toga, pronašla sam i njihovo K-Favourites brašno za pizzu koje ima dosta visok postotak bjelančevina što me odmah zaintrigiralo. Takva brašna su idealna za dizana tijesta, ne samo za pizzu, pa sam ga morala isprobati u nečem slasnom baš poput ovih kruščića.


I više nije bilo razloga da ne isprobam recept. Ipak, malo sam sve prilagodila našem ukusu. Naime, u izvornoj inačici ova peciva se nadijevaju zaslađenim krem sirom. Meni se učinilo da bi to ipak bilo previše slatko pa sam ih nadjenula ABC sirom s vlascem. Dakako, vi ih možete napuniti i s nekom drugom kombinacijom.
Što se samog recepta tiče, ništa tu nije jako komplicirano. Ja sam se ipak odlučila sama ispeći brioche peciva pa je to pripremu recepta produžilo na dva dana. Naravno, ako ste u žurbi slobodno koristite kupovna peciva i napravite sve u jednom danu. Evo ovdje vam donosim recept za moje brioche kuglice jer su jako fine i mekane. ☺

Korejski kruščići sa sirom – recept

SASTOJCI:
Za brioche peciva:
500 g K-Favourites brašna za pizzu
1 vrećica K-Classic suhog instant kvasca
1 žlica šećera
1 žličica soli
1 jaje
150 ml mlijeka
120 ml tople vode
50 g maslaca

Za nadjev od sira:
400 g ABC mliječnog namaza s vlascem

Za premazivanje:
230 g maslaca
120 ml mlijeka
1 žlica šećera
3 režnja češnjaka, nasjeckana
2 žlice peršina, nasjeckanog
dobar prstohvat soli
2 jaja

POSTUPAK:
U zdjeli samostojećeg miksera pomiješajte brašno, suhi kvasac, šećer i sol. Dodajte jaje, mlijeko i vodu pa pomoću spiralnih nastavaka sve miksajte dok se sastojci ne povežu u kompaktno tijesto.
Zatim dodavajte komadić po komadić maslaca neprestano miješajući mikserom. Kada umiješate sav maslac nastavite mijesiti tijesto dok ne postane glatko, sjajno i podatno.
Tada oblikujte tijesto u kuglu, premažite ga s malo ulja i ostavite pokrivenog da se udvostruči. Oko sat vremena.
Kada se tijesto udvostruči prebacite ga na radnu površinu, premijesite ga i podijelite na 8 – 10 jednakih komada.
Svaki komad tijesta oblikujte u kuglicu – kruščić pa ih složite na lim za pečenje koji ste obložili papirom za pečenje, pokrijte folijom i ostavite na toplom da se dižu još sat vremena.
Prije pečenja zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
Podignute kruščiće pecite 30 minuta ili dok ne uhvate lijepu boju.
Pečene ostavite da se potpuno ohlade.

Slaganje i nadijevanje kruščića:
Ohlađene kruščiće zarežite u križ, ali pazite da ih ne prerežete do kraja.
U zareze utisnite pripremljeni nadjev od sira.
Zatim svaki kruščić uronite u pripremljeni premaz. Vodite računa da premaz potpuno obloži kruščiće, kako s vanjske strane tako i u prorezima.
Kruščiće ponovo složite na lim za pečenje pa ih vratite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva, na desetak minuta ili dok ne postanu rumeni.
Nakon toga ih izvadite iz pećnice i odmah poslužite.

Za nadjev od sira:
Sir stavite u zdjelu i dobro ga promiješajte žlicom kako bi postao mekan i maziv.
Takav prebacite u slastičarsku vrećicu pa njime nadjenite kruščiće.

Za premaz:
U zdjeli pomiješajte maslac, mlijeko, šećer, češnjak, peršin i sol.
Sve kuhajte nad parom dok se maslac ne otopi.
Tada umiješajte jedno po jedno jaje, neprestano miješajući kako bi se sastojci povezali.
Nastavite kuhati još desetak minuta te stalno miješajte kako jaja ne bi koagulirala.
Maknite zdjelu s vatre pa u ovu smjesu umočite nadjevene kruščiće.

*Ovaj recept nastao je u suradnji s Kauflandom

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.