keksi, kolači, orašasti plodovi i sjemenke

Keksi s lješnjacima i cimetom

 

SASTOJCI
220 g glatkog brašna
75 g šećera
125 g maslaca
1 vrećica vanilin šećera
1 žličica praška za pecivo
1 jaje
prstohvat soli
60 – 70 g mljevenih lješnjaka
2 žličice cimeta
2 klinčića

ZA UKRAŠAVANJE I POVEZIVANJE
pekmez od šljiva
šećer u prahu
čokolada u prahu

POSTUPAK

  1. Promiješajte brašno sa šećerom, vanilin šećerom, praškom za pecivo i prstohvatom soli.
  2. Lješnjake, dvije žličice cimeta i klinčiće sameljite u mlinčiću ili blenderu te ih dodajte brašnu.
  3. Brašnu dodajte i maslac omekšan na sobnoj temperaturi ta jedno jaje. Sve dobro izmiješajte.
  4. Na radnoj površini koju ste obilato posipali brašnom umijesite tijesto i formirajte ga u kuglu. Ako se tijesto lijepi dodajte još malo brašna.
  5. Kuglu tijesta omotajte u prozirno foliju i ostavite ga u hladnjaku jedan sat.
  6. Razvaljaj te tijesto na debljinu 0,5 cm te izrezujte razne oblike (srca, krugove…).
  7. Keksiće stavite na tepsiju koju ste prthodno obložili papirom za pečenje i pecite ih u pećnici zagrijanoj pri 180 stupnjeva.
  8. Kekse pecite desetak minuta.
  9. Kad se keksi ohlade premažite ih pekmezom te ih spajajte po dva.
  10. Na kraju ih prema želji ukrasite šećerom u prahu ili čokoladom u prahu.

Comments

comments

3 Comments

  • Probala danas, jako fino. Sviđa se svim ukućanima 🙂

    Odgovori
  • Prekrasno izgledaju, hvala sto si stavila link na recept, uzela ga. Mozes tako cesce, volim provjereno, ha, ha, ha… Hvala.

    Odgovori

Odgovori