kolači, sir

Cheesecake (jednostavna torta od sira)

SASTOJCI
Za podlogu:
200 g keksa (čajni kolutići, pettit buere…)
50 g otopljenog maslaca
1/2 naranče (sok)
1 žlica zobenih pahuljca

Za kremu od sira:
500 g sira
130 g sećera
3 jaja
1 vanilin šećer
1/2 limuna (sok i korica)
1/2 naranče (sok)

Za kremu od vhnja:
300 g milerama ili vrhnja s visokim udjelom mlijećne masnoće
50 g šećera
1 vanilin šećer

POSTUPAK

  1. Sameljite kekse i zobene pahuljice.
  2. Malac otopite i dodajte keksima.
  3. Iscijedite pola naranče i sok dodajte smjesi od keksa.
  4. Sve dobro izmiješajte i utisnite u dno kalupa za torte s patentnim obručem.
  5. Kalup stavite u frižider da se podloga malo stisne
  6. Sir dobro izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom.
  7. Dodajte iscijeđeni limunov sok, preostali sok naranče i naribanu koricu limuna.
  8. Nastavite miješati te postupno dodajite jedno po jedno jaje.
  9. Kada je smjesa kremasta i ujednačena izlijte je u kalup na podlogu od keksa.
  10. Pecite u zagrijanoj pećnici pri 170 stupnjeva oko 20 minuta.
  11. Dok se torta peče pripremite kremu od vrhnja.
  12. Vrhnje izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom da dobijete ujednačenu smjesu.
  13. Kada je torta pećena prelijte je kremom od vrhnja.
  14. Vratite tortu u pećnicu i smanjite temperaturu na 120 stupnjeva. Zapecite tortu još 5 – 10 minuta.
  15. Tortu poslužite dobro ohlađenu.

3 Comments

  • Hello, Andrea!Good menu!I loved this post and this blog.

    Odgovori
  • ooodlična je torta, upravo se spremam napraviti ju. Još ću dodati na nju svježe šumske kupine!!

    Odgovori
  • Terrific post however , I was wanting to know if
    you could write a litte more on this subject? I’d be very thankful if you could elaborate a little bit more. Kudos!

    Feel free to surf to my blog post … trees

    Odgovori

Odgovori

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.