SASTOJCI
Za podlogu:
200 g keksa (čajni kolutići, pettit buere…)
50 g otopljenog maslaca
1/2 naranče (sok)
1 žlica zobenih pahuljcaZa kremu od sira:
500 g sira
130 g sećera
3 jaja
1 vanilin šećer
1/2 limuna (sok i korica)
1/2 naranče (sok)Za kremu od vhnja:
300 g milerama ili vrhnja s visokim udjelom mlijećne masnoće
50 g šećera
1 vanilin šećerPOSTUPAK
- Sameljite kekse i zobene pahuljice.
- Malac otopite i dodajte keksima.
- Iscijedite pola naranče i sok dodajte smjesi od keksa.
- Sve dobro izmiješajte i utisnite u dno kalupa za torte s patentnim obručem.
- Kalup stavite u frižider da se podloga malo stisne
- Sir dobro izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom.
- Dodajte iscijeđeni limunov sok, preostali sok naranče i naribanu koricu limuna.
- Nastavite miješati te postupno dodajite jedno po jedno jaje.
- Kada je smjesa kremasta i ujednačena izlijte je u kalup na podlogu od keksa.
- Pecite u zagrijanoj pećnici pri 170 stupnjeva oko 20 minuta.
- Dok se torta peče pripremite kremu od vrhnja.
- Vrhnje izmiješajte sa šećerom i vanilin šećerom da dobijete ujednačenu smjesu.
- Kada je torta pećena prelijte je kremom od vrhnja.
- Vratite tortu u pećnicu i smanjite temperaturu na 120 stupnjeva. Zapecite tortu još 5 – 10 minuta.
- Tortu poslužite dobro ohlađenu.
3 Comments
Hello, Andrea!Good menu!I loved this post and this blog.
ooodlična je torta, upravo se spremam napraviti ju. Još ću dodati na nju svježe šumske kupine!!
Terrific post however , I was wanting to know if
you could write a litte more on this subject? I’d be very thankful if you could elaborate a little bit more. Kudos!
Feel free to surf to my blog post … trees