deserti, kolači, muffins, voće

Muffins s kokosom i višnjama te par nagrada

U principu pratim jako puno blogova što kulinarskih što onih drugih. Ova forma pisane riječi mi je postala neobično draga iako mi je prije samo par godine bila potpuno apstraktna pa čak i besmislena. Kad sam počela pisati blog bila sam potpuno sama u tome, naravno da su postojali i drugi kulinarski blogovi ali ja nisam znala za njih pa ih samim time nisam ni pratila. Onda se pojavilo puno više cura, otkrila sam neke koje su imale blogove i puno duže od mene i našla puno kreativnosti, inspiracije i korisnih savjeta na njima. U zadnje vrijeme se pojavio trenda dijeljenja nagrada među curama blogericama, vjerujte mi ja sam izrazito racionalna osoba i ne nasjedam na cmoljave i sentimentalne komentare, ipak nisam ostala imuna na lijepe nagrade koje su mi mnoge cure dodijelile. Ugodno i laskavo je vidjeti kad se nekome tvoj trud (jer ipak u ovaj blog ulažem popriličan trud) sviđa i kad ti to i da do znanja. Spletom okolnosti ja ni jednu nagradu do sad nisam proslijedila dalje i time sam prekršila pravila pa mi vjerojatno nagrade treba oduzeti. Nije važno,meni je drago da je netko mislio da ih zaslužujem. K ako bi onim meni najdražim blogovima odala neku vrstu priznanja i zahvale za njihov trud odlučila sam napraviti vlastite nagrade. Ovim nagradama želim poručiti curama čije blogove obožavam da je njihov trud i te kako isplativ, da je inspirativan i da me svakodnevno uveseljava uz jutarnju kavu. Dan započinjem s blogericama kojima sam odlučila dodijeliti nagrade i završavam ga uz posljednju cigaretu prije spavanja. Ovi blogovi koje bi izdvojila me nadahnjuju, na njima naučim nešto novu, nađem super recept, pročitam kvalitetnu priču ili pak odmaram oči uz divne fotografije. Svoju “nagradu” sam nazvala Eat good, feel good“, a mislim da taj naziv nije potrebno previše objašnjavati jer sve su ovo blogovi s odličnom hranom od koje se bolje osjećamo, i fizički i duhovno.

Evo cura kojim ja odajem svoje priznanje:

Moonsoon s bloga: Dalmacija Down Under i 101 Dalmatian Cats
Branka s bloga: Dvi ribe, dva krumpira
Iva s bloga: Nlo
Maninas s bloga: Maninas: food matters
Ana-Marija s bloga: Da mi je nešto slatko
Vali s bloga: Vali voli torte
Maslinka s bloga: Maslinka mali deo mene
Vera s bloga: Delicios for the Kids i Astal
Gaga s bloga: Grne iz moje kuhinje
Monika s bloga: Sweet Sensation
Marija s bloga: Palachinka
Sanela s bloga u: U mojoj kuhinji 1 i 2
Vrtaljica s bloga: Vrtaljica
Jubistacha s bloga: Jubistacha
Meddi s bloga: Chocolad Passion

Za ovo priznanje pravila nema, ako vam se sviđaju odaberite jednu sličicu i ukrasite svoj blog. Ako želite proslijedite je nekome ko vas nadahnjuje, oduševljava ili zabavlja.
Ja ću periodično, možda svaki mjesec, a možda ne, ovu nagradu dodijeliti blogovima koji me nečim posebnim osvoje u tom trenutku.


Pripremila sam vam i jedan recept za krajnje jednostavne i brze muffine. Ovi su nastali mojim i Jasinim (seka) zajedničkim naporima i odgovorno tvrdim da su mi najbolji ikad.

SASTOJCI
200 g brašna
50 g kokosa
150 g šećera
20 g kakaa
100 g maslaca
4 velike žlice jogurta
3 jaja
200 g višanja iz kompota
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
prstohvat soli
za ukrašavanje
šećer u prahu

kandirane kockice kokosa




POSTUPAK

  • Višnje ocijedite te ih pospite s 50 g šećera i ostavite ih na neko vrijeme da puste tekućinu. Ocijedite ih još jednom i ostavite po strani.
  • Maslac sobne temperature pjenasto izmiješajte sa šećerom. Dodajte jedno po jedno jaje neprestano miješajući.
  • Dodajte još i 4 žlice jogurta i miješajte dok se svi sastojci ne sjedine.
  • U drugoj posudi pomiješajte brašno s praškom za pecivo pa dodajte kakao, kokos, vanilin šećer i prstohvat soli.
  • Sjedinite smjesu od jaja i maslaca sa smjesom od brašna drvenom kuhačom (ili mikserom na najmanjoj brzini) sve izmješajte toliko da se svi sastojci prožmu.
  • Na kraju kuhačom umiješajte dio ocijeđenih višanja. Sačuvajte manji dio višanja.
  • Smjesu stavite u kalup za muffine obložen papirnatim kalupčićima. Na kraju na svaki muffin stavite i po jednu-dvije preostale višnje.
  • Pecite muffine u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 30 – 45 minuta.
  • Pečene muffin nježno pospite šećerom u prahu i kockicama kandiranog kokosa.

 


Comments

comments

15 Comments

  • i muffini i nagrade su super!:)hvala ti sto si mislila na mene i drago mi je da te moje “blogersko piskaranje” veseli. nagradu primam s radoscu.:)

    Odgovori
  • nagrade su prelijepe 🙂 a muffini mi izgledaju baš fino i sočno 🙂

    Odgovori
  • Joj, baš ti hvala na nagradi! Stvarno si me razveselila. 🙂 Muffini super izgledaju!

    Odgovori
  • oduševiš uvijek i nanovo:) hvala za nagradu:))Kombinacija višanja i kokosa mi je jedna od dražih a ovi će muffini sigurno jednom doći na red:)

    Odgovori
  • bas si me dirnula i jako razveselila… hvala ti draga za nagradu a muffini izgledaju skroz naskroz božanstveno…

    Odgovori
  • Jako si me razveselila s nagradom, hvala ti. Jesi ove sličice ti napravila? Prekrasne su! I btw: kockice kandiranog kokosa, to isto kupim u Konzumu?

    Odgovori
  • Muffini su savršeni!Iznenadila si me i jako obradovala s nagaradom koju si mi dodjelila. Veeeeliko hvala!

    Odgovori
  • Ja sam se upravo vratila iz sela, bila sam tamo pet dana. Veza mi je bila očajna, spora… pa sam samo virnula imam li koji mejl i koliko sam odobrila komentare na blogu. Sad ću lepo da zasednem i sve detaljno pregledam. Jako mi se dopalo nešto što si napisala gore u postu, hehe…veruj mi da isto mislimo :)no neću sad o tome. U svakom slučaju ti puno hvala na nagradici.

    Odgovori
  • I ja se zahvaljivam na nagradi, drago mi je da ti i ja razveseljavam :):)Hvala :))

    Odgovori
  • Mnogo si me obradovala,i sa receptom za muffins,odlican spoj visanja i kokosa.Nagrada divno dizajnirana!

    Odgovori
  • Hvala puno Andrea!Divna si!

    Odgovori
  • Idem redom da ne bi sto zaboravila:a) hvala ti na nagradi, to je stvarno lijepo od tebe :)b) vidim da si presla na veci format fotki i jako mi se svidjaju.c) je li ostao jos koji muffin za mene? 🙂

    Odgovori
  • Great muffins so fabulos!

    Odgovori
  • Izgledaju božanstveno 🙂

    Odgovori
  • Cure, svima vam hvala na komentarima i drago mi je da vam se nagrade sviđaju! :)@Mary, thank you and welcome. :)@Shangri La Food, hvala na komentaru i dobro došla. :)@Jubistacha, da, da kandirani kokos sam kupila u Konzumu u rinfuzi na odjelu voća i povrća. 🙂

    Odgovori

Odgovori