deserti, dida boža, sladoled

Cheesecake sladoled s kupinama

Sladoled s kupinama

Cheesecake sladoled je kako mu samo ime kaže sladoled s okusom torte od sira, a tko ne voli dobru tortu od sira. Kad tome još pridodate jednostavnost ovog recepta dobit ćete apsolutnog ljetnog pobjednika. 😀
Za mene je ovo najbolji recept za domaći sladoled – pripremi se za čas, nema kuhanja i dugotrajnog miješanja, a treba vam svega par vrlo uobičajenih sastojaka. Nema ovdje potrebe za posebnom aparaturom ili vještinama, zapravo sve što vam za njega treba vjerojatno već imate.

Tri sastojka su osnova ovog sladoleda: vrhnje, krem sir i neko sladilo. Oni čine bazu koju onda možete nadograditi kako god želite. Meni je najdraže kombinirati ga s voćnim umacima i namazima koji izvrsno pašu uz krem sir, ali jednako je ukusan i čokoladnoj verziji, vjerovali ili ne. 
Ovaj put sam se odlučila za kombinaciju s Dida Boža džemom od kupina.
Kupine jednostavno obožavam, a teglica ovog pekmeza sadrži njihovu esenciju punu pravih aroma ovog ljetnog voća. Džem sam pomiješala s malo ruma i lagano ga zagrijala kako bi se lakše umiješao u smjesu od vrhnja i sira. To je ujedno bilo jedino kuhanje u ovom receptu. Nije loše za jedno lagano ljetno osvježenje, jel tako?

Domaći sladoled s kupinama

SASTOJCI:

200 g Dida Boža džema od kupina
2 žlice ruma
500 g vrhnja za šlag
200 g krem sira
4 žlice javorovog sirupa
1 žlica limunovog soka
ribana korica limuna ukoliko imate provjerene limune

POSTUPAK:

Džem od kupina pomiješajte s javorovim sirupom pa ih kuhajte na umjerenoj vatri dok se ne pretvore u gusti umak.
Maknite ih s vatre i ostavite da se ohlade.
Vrhnje istucite u čvrsti šlag.
U šlag dodajte krem sir i javorov sirup te nastavite miješati električnim mikserom.
Umiješajte vaniliju, limunov sok i koricu pa sve kratko miješajte da se sastojci povežu, ali pazite da ne premiješate.
Metalni kalup za kruh obložite papirom za pečenje pa u njega izlijte polovicu smjese od vrhnja. Dodajte pola kuhanih džema s rumom.
Lagano sve pomiješajte žlicom.
Ponovite postupak s preostalim sastojcima.
Prekrijte sve prozirnom folijom i ostavite u zamrzivaču 3 – 4 sata ili dok se ne zamrzne.
Gotovi sladoled poslužite u kornetima.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.