deserti, dolcela, kokos, maline, torta

Torta od kokosa s kremom od malina i stracciatella kremom

Torta od kokosa s kremom od malina i stracciatella kremom jako je bogata slojevita torta. Odmah ću vam na početku reći da se za nju treba malo potruditi, ali za dobre stvari u životu se i isplati malo potruditi. Jel tako?
Čini mi se da ovako visoka i bogata torta može bez problema biti zvijezda svake proslave, rođendana ili bilo kojeg drugog važnog datuma.
Iako je bogata, ova torta je i dalje baš ljetna. Kombinacija kokosa i malina vrišti ljeto, a stracciatella je tu kako bi sve bilo još kremastije. Uostalom, kome treba razloga za dodatak čokolade u torti. 😀

Torta od kokosa s kremom od malina

Torta od koksa, malina i…?

Recept je dugačak, ali ni jedan segment ove torte pojedinačno nije kompliciran, ne brinite. Ipak planirajte njenu pripremu unaprijed i odvojite dovoljno vremena za pripremu dvije kreme, i čak tri biskvita.  
Obje kreme su klasične slastičarske pripremljene s Dolcela pudinzima. Ona od maline je dakako napravljena s Dolcela pudingom okusa maline koji je prava zvijezda ovog recepta. Stracciatella krema u svojoj osnovi ima Dolcela puding okus vanilija, ali i dodatak sjeckane čokolade.
Bijeli biskvit je napravljen od bjelanjaka i kokosa uz dodatak malo limunovog soka. Njega sam pekla u tri dijela u malim kalupima od 18 cm jer sam željela dobiti baš jako visoku tortu. Naravno vi od ove smjese možete napraviti i veliku tortu u klasičnom kalupu od 24 ili 26 cm koja će biti nešto niža od moje, ali jednako ukusna.

Evo i recepta za ovu pravu ljetnu ljepoticu. 🙂

Torta od kokosa s kremom od malina i stracciatella kremom

SASTOJCI:
Za biskvit:
9 bjelanjaka
prstohvat soli
180 g šećera
1 Dolcela bourbon vanilija šećer
cijeđeni sok ½ limuna
200 g ribanog kokosa
90 g brašna
1 žličica Dolcela praška za pecivo
6 žlica kokosovog mlijeka za prelijevanje

Za kremu od malina:
300 ml mlijeka
1 Dolcela puding okus malina
70 g šećera
4 žumanjka
130 g maslaca
2 žličice dehidriranih malina u prahu
125 g svježih malina za nadijevanje torte

Za stracciatella kremu:
300 ml mlijeka
70 g šećera
4 žumanjka
130 g maslaca
50 g sitno sjeckane čokolade za kuhanje

Za premazivanje torte:
500 ml slatkog vrhnja za šlag
2 žlice šećera u prahu
3 žličice dehidriranih malina u prahu

POSTUPAK:

Za biskvit:
Stavite bjelanjke u zdjelu za miksanje i dodajte im prstohvat soli.
Miješajte ih mikserom dok se ne zapjene pa dodajte šećer, vanilija šećer i limunov sok.
Nastavite sve miješati dok se sve ne pretvori u čvrst i sjajan snijeg.
Zatim dodajte kokos, te brašno koje ste prije prosijali s praškom za pecivo.
Ručno sve dobro izmiješajte.
Ovako pripremljenu smjesu za biskvit razdijelite u tri mala kalupa promjera 18 cm koja ste obložili papirom za pečenje.
Pecite ih u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, 25 minuta.
Pečene biskvite izvadite iz pećnice i ostavite da se dobro ohlade.
Kada se ohlade pažljivo ih izvadite iz kalupa pa ih prerežite na pola, po dužini, kako bi dobili 6 okruglih kora.
Stavite prvu koru na pladanj za posluživanje i prelijte je žlicom kokosovog mlijeka. Premažite je trećinom kreme od malina i na nju rasporedite dio svježih malina.
Preklopite sve drugom korom pa i nju prelijte kokosovim mlijekom i premažite polovicom straccitella kreme.
Preklopite trećom korom pa ponovite postupak prelijevanja kokosovim mlijekom i premazivanjem s obje kreme. Naizmjence onom od malina i stracciatellom.
Preklopite sve posljednjom korom, zagladite kreme ukoliko je potrebno pa tortu omotajte prozirnom folijom i odložite u zamrzivač na pola sata kako bi se sve dobro stisnulo.
Ohlađenu tortu premažite šlagom koji ste obojili dehidriranim malinama u prahu i ukrasite je po želji.
Do posluživanja tortu čuvajte u hladnjaku.

Za kremu od malina:
Odmjerite 300 ml mlijeka pa mu oduzmite nekoliko žlica, a preostalo mlijeko zagrijavajte na laganoj vatri.
Dolcela puding okus malina izmiješajte sa žumanjcima, šećerom i mlijekom koje ste odvojili.
Kada mlijeko zakuha maknite ga s vatre pa, uz neprestano miješanje, dodajte rastopljeni puding.
Vratite sve na vatru i kuhajte miješajući dok krema ne postane dosta gusta i teška za miješanje.
Kremu maknite s vatre, prebacite je u zdjelu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se dobro ohladi.
Maslac sobne temperature dobro izmiješajte mikserom da postane pjenast i podatan.
Dodavajte sada žlicu po žlicu ohlađene puding kreme maslacu i cijelo vrijeme sve miješajte kako bi se sastojci dobro povezali.
Kada dodate svu kremu dodajte i dehidrirane maline u prahu i nastavite sve miješati još nekoliko minuta kako bi dobili glatku i podatnu kremu.
Ovako pripremljenom kremom nadjenite pečene i ohlađene biskvite.

Za stracciatella kremu:
Odmjerite 300 ml mlijeka pa mu oduzmite nekoliko žlica, a preostalo mlijeko zagrijavajte na laganoj vatri.
Dolcela puding od vanilije izmiješajte sa žumanjcima, šećerom i mlijekom koje ste odvojili.
Kada mlijeko zakuha maknite ga s vatre pa, uz neprestano miješanje, dodajte rastopljeni puding.
Vratite sve na vatru i kuhajte miješajući, oko desetak minuta, dok krema ne postane dosta gusta i teška za miješanje.
Kremu maknite s vatre, prebacite je u zdjelu, pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se dobro ohladi.
Maslac sobne temperature dobro izmiješajte mikserom da postane pjenast i podatan.
Dodavajte sada žlicu po žlicu ohlađene puding kreme maslacu i cijelo vrijeme sve miješajte kako bi se sastojci dobro povezali.
Kada dodate svu kremu dodajte i nasjeckanu čokoladu pa nastavite miješati još nekoliko minuta kako bi dobili glatku i podatnu kremu.
Ovako pripremljenom kremom nadjenite pečene i ohlađene biskvite.

Za premazivanje torte:
Vrhnje za šlag pomiješajte sa šećerom u prahu i mikserom ga izradite u mekani šlag.
Dodajte dehidrirane maline u prahu i nastavite miksati dok se sve ne pretvori u čvrsti šlag.
Ovako pripremljenim šlagom premažite tortu.

SAVJET VIŠE:

– Biskvite za ovu tortu možete napraviti i do tri dana ranije. Kada se ohlade omotajte ih folijom i čuvajte u hladnjaku.

– Kreme za nadijevanje torte možete skuhati i dan ranije.

– Šlag za premazivanje torte po želji možete obojiti i prehrambenom bojom, a ako je potrebno dodajte mu i Dolcela Šlagfix

*Ovaj recept nastao je u suradnji s Dolcelom

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.