Vrtne šparoge u bešamelu jednostavno su jelo.
Iako su divlje šparoge moje najveća ljubav ponekad se počastimo i vrtim šparogama. One su nježnijeg okusa i vodenije pa bolje podnose kombiniranje s drugim jakim okusima. U kombinaciji s bešamelom i topljivim sirom prava su kalorijska bomba i jako ukusno jelo koje možete poslužiti kao prilog ili samostalan obrok.
Vrtne šparoge imaju i dužu sezonu od divljih te ih bez problema možete nabaviti i u kasnu jesen.
Vrtne šparoge u bešamelu
2017-03-28 04:06:05
Print
Sastojci
- 500 g šparoga
za bešamel
- 500ml mlijeka
- 50 g maslaca
- 4 žlice brašna
- sol
- papar
- muškatni oraščić
još
- 100g topljivog sira
Postupak
- Šparoge operite, te im odstranite donji bijeli tvrdi dio.
- U visoki lonac nalijte vodu, posolite je te pustite da zakuha.
- Stavite šparoge u lonac okomito tako da im vrhovi ostanu izvan vode. Kuhajte ih 10 minuta.
- Procijedite ih i posložite u vatrostalnu posudu.
- Mlijeko zagrijte.
- Otopite maslac na laganoj vatri dodajte brašno i miješajte dok ne postane zlatne boje.
- Prelijte smijesu brašna mlijekom.
- Kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje pjenjačom. Kad se bešamel počme sgušnjavati dodajte prstohvat muškatnnog oraščića te sol i papr prema ukusu.
- Bešamel prelijte po šparogam. Po svemu naribajte topljivi sir.
- Zapecite u pećnici na 180 stupnjeva do zlatne boje (15-20 minuta).
Cukar http://cukar.com.hr/
2 Comments
Oooooooo, fino, fino …
Hvala