predjela, sir, špinat

Trokutići sa skutom i špinatom

Pite sa skutom i špinatom

Pozdrav svima!
Evo i mene s novim postom nakon skoro dva mjeseca.
Bogme, bilo je to dugih i napornih dva mjeseca za mene. Iako obično kuham svakodnevno, čak i onda kad vas o tome ne izvještavam :D, sad se dogodilo upravo suprotno i nisam ni kuhala, kao što nisam ni fotkala, a ni pisala ništa.

Svatko tko se kuži malo u tematiku blogova i njihovog virtualnog života, savjetovati će vam da nikad, ali nikad, ne nestajete na duže vrijeme, posebno bez pozdrava ili riječi objašnjenja. Isti ti savjetnici reći će vam da pokušate održavati tempo od makar jednog novog posta tjedno (ako već ne možete objaviti nešto svaki drugi dan). Sve to bi trebalo raditi kako bi vaš blog bio uspješan blog.

Eh u idealnom svijetu bi to sve bili savjeti koje bi rado prihvatila, međutim ne živimo u idealnom svijetu, a blog mi je još uvijek samo hobi, pa se tako stvaran život često nađe na putu redovitom bloganju.

Trokutaste pite sa skutom
Preživjeli smo tako, posljednjih dva mjeseca, jasličku adaptaciju, prve viroze, ali i boravak u bolnici, antibiotike i pikanje svih mogućih vrsta. Čini mi se da se još nismo ni pošteno oporavili od te prve runde boleština, a naš zeko mali već ide u jaslice po novu dozu virusa. Za sad smo svi troje zdravi pa se možemo malo posvetiti i kuhanju.

Prije nego se bacimo na neke nove recepte, ostala su mi još dva neobjavljena recepta. Jedan od njih su i ovi trokutići sa skutom i špinatom. Možda je sad malo promašena sezona za njih, ali mislim da to ne bi trebao biti veliki problem s obzirom da su sve namirnice poprilično nabavljive u svako doba godine.

Ove trokutaste pituljice sa skutom i špinatom poprilično su jednostavan i brz recept. Pošto već godinama ratujem s vučenim tijestom (onim homemade naravno) sve više se okrećem ovom kupovno-domaćem s placa. Mali obrti za proizvodnju tjestenine, koje možete pronaći na našim tržnicama, imaju obično i veliki izbor kora za savijače dobre kvalitete. Naravno i dalje to nije ni blizu domaćem tijestu, ali pošto meni vučenje i dalje ne ide, proglasila sam se antitalentom, potpisala kapitulaciju i savijače rješavam ovako.
Ako ni vi niste baš od vučenog tijesta mogao bi vam se svidjeti i moja pita od sira za neznalice. 😉

Trokutići sa skutom i špinatom

 

Trokutići sa skutom i špinatom
Print
Sastojci
  1. 350 g špinata
  2. 300 g skute
  3. 70 g slanog kozjeg sira (nešto poput fete)
  4. 2 jaja
  5. 1 ravna žličica soli
  6. ⅓ žličice muškatnog oraščića
  7. 1 ravna žličica sumaca
  8. svježe mljeveni papar
  9. 2 lista debljeg vučenog tijesta za savijače (ili 4 lista onog tankog koje se prodaje po trgovinama)
  10. maslinovo ulje za premazivanje kora
  11. 8 žličica običnog sezama
  12. 2 žličice crnog sezama
  13. 1 jaje za premazivanje
Postupak
  1. Špinat operite, očistite i kratko ga blanširajte u kipućoj vodi. Ocijedite ga, ugrubo narežite i ostavite sa strane.
  2. Za nadjev pomiješajte skutu, naribani kozji sir, jaja, sol, muškatni oraščić, sumac i papar.
  3. Svaku koru za savijače izrežite po dužini na 4 trake. Trake tijesta premažite s malo maslinovog te na njih rasporedite nadjev ostavljajući prostor uz rub bez nadjeva. Ukoliko radite s tankim trakama onda složite po dvije trake tijesta jednu na drugu.
  4. Složite kore tako da ih presavijate u trokute (sistem sam pokušala dočarati na skici ispod recepta).
  5. Premažite svaki trokut umućenim jajetom i posipajte ih kombinacijom crnog i običnog sezama.
  6. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, nekih pola sata ili dok trokuti lijepo ne porumene
Cukar http://cukar.com.hr/

 

Kako složiti trokutiće sa skutom i špinatom
Kako složiti trokutiće sa skutom i špinatom

Comments

comments

5 Comments

Odgovori