kolači, mrkva, sir

Torta od mrkve sa sirom

 

SASTOJCI
3 šalice brašna
1 šalica smeđeg šećera
2 žličice praška za pecivo
1 vanilin šećer
1 žličica cimeta
prstohvat soli
2 šalice ribane mrkve
1 šalica krupno mljevenih badema
1 šalica sitno nasjeckanog anansa iz konzerve
1/2 šalice soka od ananasa
1/2 šalice kokosa
1 šalica ulja
3 jaja

za kremu
500 g posnog sira
100 g smeđeg šećera (fino mljevenog)
1 bubon vanilin šećer

POSTUPAK

  1. Izmiješajte sve suhe sastojke (brašno, šećer, prašak za pecivo, vanilin šećer, sol i cimet).
  2. Dodajte ribanu mrkvu, ananas, sok od ananasa i ulje te sve dobro promiješajte.
  3. Jaja lagano umutite te ih dodajte smjesi od mrkve.
  4. Dodajte bademe i kokos.
  5. Sve dobro izmiksajte dok se svi sastojci ne prožmu.
  6. Kalup za torte (moje je 28cm) obložite papirom za pečenje i u njega izlijte smjesu.
  7. Pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 60 minuta.

Za kremu

  1. Smeđi sećer sameljite u mlincu za kavau da dobijete fini prah.
  2. Posni sir izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom dok ne dobijete kremastu smjesu.

Postupak

  1. Kolač od mrkve izvadite iz kalupa i prerezite vodoravno na dvije ili tri jednake kore.
  2. Slažite tortu tako da prvo stavite koru koju premažete kremom.
  3. Ponovite postupak dok ne potrošite sve kore te premažite cijelu tortu preostalom kremom.
  4. Obod torte možete ukrasiti i sitno sjeckanim bademima
  5. Tortu poslužite dobro ohlađenu.

NAPOMENA

Ja sam recept dobila u ovom obliku bez napomene koliko iznosi jedna šalica. Ja sam koristila onu od 250 ml i rezultata je dobar.
Ja sam kolač pokušala prerezati na tri kore no biskvit je dosta vlažan i mekan pa sam imala malih poteškoća u tome. 🙂 Toplo preporučam rezanje na dvije deblje kore.

2 Comments

  • Avatar

    Probala sam nedavno napraviti nešto slično i rezultat je vidljiv na Kulki (postavila sam sliku tog neuspjeha). Ovaj tvoj izgleda sssslassssno!

    Odgovori
  • Avatar

    Fina je bila torta, al nisam ni ja 100% zadovoljna rezultatom. Recept sam dobila od frendove mame, a njoj to sve bude tako uredno. Mene je prerezivanje kora mučilo jer je biskvit jako sočan. Drugi put ću je rezati na pola i malo duže peći jer je moja pećnica zbilja slaba (plinska i temperatura joj stalno varira).

    Odgovori

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.