
Tacosi s kajganom za doručak možda zvuče pomalo neobično, ali uvjeravam vas da je ovo doručak za kraljeve nakon kojeg ćete biti spremni za sve dnevne obaveze i izazove. Ovo jelo je još jedan tipični predstavnik tex-mex kuhinje koji vrlo rado pripremam vikendom i u danima kada imam malo više vremena za druženje oko obiteljskog stola.
Ipak, za pripremu ovakvog doručka neće vam trebati niti puno vremena, a niti puno sastojaka. Osnova recepta su jaja kao i kod uobičajenog doručka, a za pravi tex-mex štih zaslužna je Podravka i njihov odličan Tortilla mix s kukuruzom, graškom i paprikom. Ova mješavina izvrsno nadopunjuje sva jela inspirirana meksičkom kuhinjom i štedi vrijeme kuhanja pa je tako svoje mjesto našla i u ovom receptu.
Sigurna sam da će tacosi s kajganom biti pobjednička kombinacija za sve ljubitelje slanog i krepkog doručka.
- 8 malih tortilja za tacose
- 2 žlice maslinovog ulja
- 1 glavica luka, nasjeckana
- 1 konzerva Podravka Tortilla mixa
- 5 jaja
- sol
- papar
- 1 avokado
- 5 – 6 cherry rajčica
- sjeckani korijander
- čili umak po izboru
- Na suhoj tavi tostirajte tortilje po nekoliko minuta sa svake strane.
- Tostirane tortilje ostavite sa strane pokrivene.
- U velikoj tavi zagrijte dvije žlice maslinovog ulja pa na njemu prepržite luk. Pržite ga 3 – 4 minute dok ne omekša i lagano se karamelizira.
- Tortilla mix ocijedite pa ga dodajte karameliziranom luku i nastavite sve pržiti još nekoliko minuta.
- Dodajte jaja, sol i papar pa sve energično miješajte kako bi se sastojci povezali. Pržite na umjerenoj vatri dok ne dobijete pahuljastu kajganu.
- Maknite s vatre i rasporedite ovako pripremljenu kajganu na tostirane tortilje.
- Avokado prepolovite, odstranite mu košticu, ogulite ga i narežite na ploške.
- Cherry rajčice narežite na četvrtine.
- Dodajte nekoliko kriški avokada i rajčica tortiljama.
- Posipajte sve sjeckanim korijanderom i odmah poslužite uz čili umak po izbor
*Ovaj recept nastao je u suradnji s Podravkom