novosti, PR, varia

Predstavljanje novog Philips Multicooker uređaja u Kulinarijatu

Philips Multicooker
Blogerice i poznate mame na predstavljanju Philips Multicookera.
Foto: Mario Poje

Ako pratite gastro-blogosferu vjerujem da ste već čuli za novi Philipsov kuhinjski uređaj – Multicooker. Riječ je o pravom kuhinjskom čarobnjaku čija je primarna funkcija olakšati život nama koji vodimo svakodnevnu utrku s vremenom.

No, najbolje bi bilo da vam ispričam priču ispočetka. 🙂

Prije par dana dobila sam poziv od agencije Abrakadabra da sudjelujem na predstavljanju ovog uređaja i skuham nešto na presici.
Takav se poziv, dakako, ne odbija, ali kad sam čula da ću kuhati u paru s predivnom Ivanom Husar adrenalin je počeo probijati plafon.
Počela me hvatati moja standardna panika – cold feet, rekli bi englezi.
No, stvar je bila gotova, pristala sam sudjelovati i sad nema odustajanja.
Kako bi se mogla što bolje pripremiti za prezentaciju dobila sam Multicooker na testiranje.

Moram vam priznati da sam u početku bila vrlo skeptična prema svim čudima koje proizvođač obećava. Međutim, uspostavilo se da ovaj put moja skepsa nije bila opravdana. Ovo čudo od uređaja zbilja pokriva kuhanje, pečenje, prženje, pirjanje, pečenje kolača, kuhanje na pari, u njemu možete raditi jogurt i kuhati džemove. Ludo zvuči, zar ne?

Multicooker smo odmah ubacili u pogon i zbilja nas je oduševio. Prvu večer sam u njemu kuhala povrtni rižot s pečenom mrkvicom. Kako bi odmah testirala više funkcija prvo sam u njemu ispekla mrkvu koja je ispala savršeno. Rekla bih čak da je bila brže pečena nego u klasičnoj pećnici.
Nakon pečenja mrkve sam se bacila na rižot.
Prodinstala sam luk i ostalo povrće u Multiju, dodala rižu, malo je tostirala, nalila temeljac, odabrala program RISOTTO, poklopila i otišla obavljati ostale kućanske krasote. Dvadesetak minuta kasnije uređaj se oglasio, a ja sam imala prekrasan rižot u koji sam morala još samo umiješati pire od mrkve.
Sutradan sam u njemu skuhala šalšu, dodala tjesteninu, opet sve nalila vodom, odabrala program PASTA i ubrzo sam imala gotov ručak.
Naravno, kod ovakvog kuhanja u jednom uređaju prednosti su ogromne. Nakon kuhanja nemate četu suđa koju treba oprati već samo jednu posudu (nota bene: za nju se ništa ne lijepi pa je pranje pjesma). Multi je dosta samostalan u kuhanju i ne trebate ga nadzirati, tako dok on kuha vi možete raditi nešto drugo. Uglavnom, nama se jako sviđa. Zapravo toliko nam se sviđa da se ozbiljno bavimo mišlju da najesen u njemu pokušamo napraviti ajvar.
E to je pravi izazov, a ako ga napravim o rezultatima ćete čitati. 🙂

Nakon testiranja uređaja došlo je vrijeme da sve što znam o njemu predstavim na presici.
Ne bi ja bila ja da me večer prije nije oprala panika. Prošla sam sve moguće scenarije sto puta u glavi i u apsolutno svakom je nešto pošlo krivo. Da vam pravo kažem uopće ne znam kako sam tu noć spavala. 😀

Ipak sam se slijedeće jutro došetala do Kulinarijata na Opatovini i zaboravila na sve svoje strahove i crne scenarije te se primila posla. Trebalo je narezati i pripremiti namirnice prije presice.
Uz mene su na presici kuhale i moje drage kolegice blogerice Tamara (Bite my cake) i Sanja (Domaćica). Svaka od nas je kuhala u paru s jednom poznatom mamom. Tako je Tamara kuhala s Belmom Džomba, Sanja sa Zlatom Muck, a ja s Ivanom Husar.
Cure su divne sve od reda te je kuhanje i druženje prošlo u ležernoj atmosferi. Na trenutak sam čak i zaboravila da smo na službenom predstavljanju jednog proizvoda. Osjećala sam se kao da samo na nekom kuharskom tulumu. 😀 😀 😀

Philips Multicooker
Namirnice za rižot su narezane, Multicooker je spreman za akciju
Foto: Mario Poje

Moja partnerica u kuhanju, Ivana Husar, i sama jako voli kuhati i radi to odlično, tako da samo se nas dvije oko svega odmah dogovorile.

IMG_2388
Urotnice, Ivana i ja, smišljamo strategiju, a Pamela sve to pozorno prati.
Foto: Mario Poje

Skuhale smo odličan rižot od slavonskih kobasica i crnog vina. Zapravo, nas dvije smo se družile uz čašicu vina dok je Multi odradio većinu posla.

Blogerice i poznate mame
Tako mi časkamo dok Multicooker kuha rižot. 🙂
Foto: Mario Poje
Ivana Husar i Andrea Cukrov
JA: Što se tebi čini?
IVANA: Dobar je, dobar je.
Foto: Mateja Krvarić

 

Ivana Husar i Andrea Cukrov
Pa poslužimo ga onda…
Foto: Mateja Krvarić

 

1480646_602919019782938_615957895_n
Cure, kakav je vama naš rižot?
Foto: Mateja Krvarić

Tamara i Belma su napravile savršeni čokoladni kolač, a Sanja i Zlata tjesteninu s umakom od rajčica. Apsolutno sva jela su bila jako ukusna, a u prilog tome govore i prazne zdjelice.

13411413115_13d1e53399_o
Belma i Tamara sa svojim fenomenalnim čokoladnim kolačem.
Foto: Mario Poje
Zlata i Sanja. Foto: Mario Poje

U publici su nas bodrile naše prijateljice i kolegice blogerice Monika (BakeNoir), Pamela (Charmpam cakes) i Mateja (M’s Bakery), hvala im puno na svoj moralnoj podrški, na fotografiranju i na krasnom druženju kasnije uz kavu.

Moje drage cure blogerice: Mateja (M’s Bakery), Pamela (Charmpam) i Monika (BakeNoir) Foto: Mateja Krvarić
Banda blogerska, s lijeva na desno: Mateja (M’s Bakery), Pamela (Charmpam), Monika (BakeNoir), Tamara (Bite my cake), moi, Sanja (Domaćica)

Organizacija je bila savršena na čemu možemo zahvaliti čarobnici Ivani iz Abrakadabre, a i odaziv medija nije izostao.
Cijelo događanje je dokumentirao Mario Poje svojim dobrim okom i oštrim objektivom.
Većina fotografija u ovom postu  upravo su njegovo djelo.
Ja nisam ništa fotgrafirala, nisam ni ponjela fotić, ipak sam bila prezauzeta kuhanjem, jelte. 🙂
Ako vam je do još odličnih fotografija pogledajte ih kod Maria na stranici: klik, klik!

Selfie 😀 😀 😀 Foto: Mario Poje
Naša draga Ivana, čarobnica koja stoji iza organizacije cijelog događanja. Foto: Mario Poje
Svi skupa zajedno. 😀 😀 😀 Foto: Mario Poje

Sve u svemu za mene je ovaj cijeli projekt bio jedno prekrasno iskustvo. Sretna sam što sam dobila priliku sudjelovati u njemu i moram se još jednom zahvaliti Ivani što me pozvala i Philipsu Hrvatska što nam je omogućio ovo lijepo druženje. 🙂

IMG_2476
Foto: Mario Poje

Za kraj ću vam još reći da je Multicooker investicija koja se definitivno isplati. Ako ste zaposleni, nemate vremena za kuhanje, imate malu djecu ili imate minijaturnu kuhinju, ovaj uređaj je upravo ono što vam treba.
Cijena Philips Multicookera je 899 kn, a kupnjom uređaja do 20.6. dobivate 60 dana probnog roka. Sve informacije, upute, dodatne fotografije i recepte potražite na službenoj stranici.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.