glavna jela, jela s mesom, piletina, rajčice, slanutak

Piletina i slanutak iz tave

Piletina i slanutak iz tave

Ljeto nam se ukazalo u svom punom sjaju.
Za one poput mene koji ni malo ne ljube ljetne gadosti, vrućinu, znoj i smrad, ovo nisu dobre vijesti. Dapače, za mene je s ovim vrućinama započelo najgore doba godine.
Kako bi si bar malo olakšala život, kuhanje sam svela na minimum minimuma.
Ne pada mi na pamet paliti pećnicu i zadržavati se uz nju duže nego li je to apsolutno neophodno. Ali ipak povremeno nešto i skuham, samo zato jer stvarno ne mogu živjeti na kruhu i siru. 😀
Na sladoledu bi vjerojatno mogla uspješno preživjeti, ali i dalje ne jedem šećer pa ta opcija ne dolazi u obzir. 😀

Piletina i slanutak iz tave
No ono što jedem u velikim količinama je piletina, piletina na sve moguće načine. Kako mi ne bi postala totalno dosadna stalno smišljam nove kombinacije, a ova je za mene pun pogodak. Naime, piletina i slanutak se vole jako.

 

I bez obzira na određene napore koje sam uložila u kuhanje slanutka (a pritom i sebe) ovo je jelo mi je nekako ljetno.
Lagano je, a opet je i zasitno.
Pršti bojom.
Pomalo je ljuto, a ljuto i vrućina se također vole…
Ma mogla bi ovo jesti stalno.

Piletina i slanutak

Ako su vam dosadile one svakodnevne kombinacije piletine i krumpira/tijesta/riže, dajte šansu slanutku.
Malo kuhanja nas neće ubiti bez obzira na temperature zraka. 🙂

Piletina i slanutak iz tave
Print
Sastojci
  1. 4 plića batka sa zabatkom
  2. 1 glavica luka
  3. 2 režnja češnjaka
  4. 250 g kuhanog slanutka (možete koristiti i onaj iz konzerve da si olakšate život)
  5. 500 ml domaće pasirane rajčice
  6. 1 žličica mljeven ljute dimljene paprike
  7. 1 ljuta papričica (odstranite koštice ako niste baš ludi za ljutim)
  8. timijan
  9. sol
  10. papar
  11. maslinovo ulje
Postupak
  1. Pileće batke i zabatke operite, posušite zarežite te natrljajte solju i paprom.
  2. Ispecite batke i zabatke u tavi na malo dobro ugrijano maslinovog ulja. Pecite ih sa svih strana kako bi kožica uhvatila boju i postala hrskava.
  3. Izvadite ih iz tave i ostavite na toplom.
  4. Na istom ulju pirjajte luk. Kad omekša dodajte mu češnjak, timjan, dimljenu papriku i čili papričicu. Nastavite pirjati da sve lijepo zamiriši.
  5. Dodajte slanutak i pasiranu rajčicu, kratko prokuhate pa u tavu vratite i piletinu.
  6. Poklopite, smanjite vatru i ostavite da se krčka dvadesetak minuta ili dok se umak lijepo ne reducira, a piletina skuha.
Cukar http://cukar.com.hr/

Comments

comments

2 Comments

  • Piletinu obozavam, ljuto takoder, slanutak isto 🙂 morat cu ovo isprobati! Slike fantasticne! 🙂

    Odgovori
    • Hvala Vlatka, jako mi je drago da ti se sviđa. 🙂

      Odgovori

Odgovori