glavna jela, jela s mesom, lagana jela, piletina

Pečena piletina s korabom

Pečena piletina s korabom

Živa sam i zdrava, a povremeno nešto i skuham. 🙂
Mogla bi vam dugo pričati zašto me neko vrijeme nije bilo na blogu, ali čini mi se da bi to bilo besmisleno. Naprosto se dogodio život.
Da ne gubimo vrijeme na objašnjavanje i naklapanje predlažem da odmah krenemo s hranom.
Može?
Iako je blog trpio višemjesečnu šutnju u mojoj kuhinji je bilo vrlo aktivno. Neke stvari su se dosta promijenile te smo uveli dosta noviteta u našoj prehrani. Promijene su dijelom uvjetovane i zdravstvenom situacijom u kojoj se našla moja jača polovica, ali o tome ću vam detaljnije pisati u sljedećem postu. Danas vam donosim jedan brz i lagan recept koji je zapravo moj tipični ručak za svaki dan.
Naime, ja, kao i većina žena, nisam imuna na sezonske odlaske na dijete. Ta manija me obično uhvati ranim proljećem (čim malo zatopli, ne) i drži me do odlaska na more. Kako se svake godine taj začarani krug zimskog debljanja i proljetno- ljetnog mršavljenja ponavlja odlučila sam tome stati na kraj.
Čini mi se da je jedini način za to iskonski promijeniti svoje navike i pristupiti zdravijem načinu života. Kako sam oduvijek voljela probati i jesti svašta ni to mi nije predstavljalo neki izazov, najteže i najvažnije je bilo složiti uredne obroke i ne odstupati od njih. Iako mi se to u početku činilo strašno zahtjevno sada sam, nekoliko mjeseci kasnije, potpuno uhodana. Konačno jedem doručak, svaki dan (ako pratite blog znate da je to moja najveća boljka)! Ručak nosim na posao, večeram lagano, mijesim vlastiti potpuno integralni beskvasni kruh i pijem hektolitre vode. Ono što je najvažnije osjećam se odlično i da (znam da vas to najviše zanima), mršavim. 😉

Osim što sam se uspjela organizirati oko redovitih i nutritivno vrijednih obroka potpuno sam izbacila šećer iz prehrane i većinu rafiniranih namirnica. Također vodim računa o kombiniranju namirnica.
Vjerujem da vam je princip ne kombiniranja namirnica bogatih proteinima s onima koje su bogate ugljikohidratima poznat pa vam tu ne trebam previše objašnjavati. Uglavnom to su neke glavne odrednice moje svakodnevne prehrane. Ipak, nisam robot pa si povremeno dozvolim koji izlet s nedozvoljenim kombinacijama, bolje je za psihu tako. 😀
Jedna od mojih omiljenih, a ne baš dobrih kombinacija je pečeno meso s masnim sočnim krumpirima. To mi je jedna onako totalno comfort food kombinacija koja me podsjeća na mamine ručkove i djetinjstvo. Kako ne bi posezala za tom kombinacijom prečesto pronašla sam idealnu zamjenu krumpiru u obliku neugledne korabe.

Pečena piletina s korabom

Što da vam kažem, koraba je povrće koje nikad nisam pretjerano doživljavala, a sad je obožavam. Kad je ovako ispečete zbilja je dostojna zamjena krumpiru. Možete od nje raditi i krem juhu ili pire, ali ipak mi je najbolja samo naribana sa zrnom soli i limunovim sokom na salatu.
Uglavnom, ako vas tema mršavljene uopće ne interesira i dalje dajte šansu ovoj kombinaciji jer je ukusna, a malo promjene na tanjuru nije loša stvar.

Ako ste više poput mene i već vas hvata panika, jer je srpanj i morska razgolićenost se bliži, predlažem vam da bacite oko i na odličnu web stanicu Mršavim idealno.
To je stranica proizvoda Ideal slim, novog dodatka prehrani iz firme Dietpharm koji pomaže kod mršavljenja. Stranica Mršavim idealno ima mnoštvo dobrih savjeta i članaka o mršavljenju te zgodni kalkulator koji će odrediti vašu idealnu težinu i način mršavljenja. Na stranici također možete pročitati i sve o Ideal slimu, ja ga još nisam isprobala, ali sve što o njemu pišu ne zvuči loše. Javit ću vam svoje dojmove ako ga isprobam, a do tada se držim zdrave i uravnotežene prehrane.
>

Pečena piletina s korabom
Print
Sastojci
  1. za piletinu
  2. 2 pileća batka sa zabatkom
  3. 1 režanj češnjaka
  4. 1 žlica maslinovog ulja
  5. 1 limun, iscijeđeni sok
  6. krupna morska sol
  7. ružmarin
  8. majčina dušica
  9. kadulja
  10. za pečene korabe
  11. 2 srednje korabe
  12. 1 žlica maslinovog ulja
  13. krupna morska sol
  14. svježe mljeveni papar
  15. ružmarin
  16. majčina dušica
  17. bosiljak
  18. kadulja
  19. 1 tikvica
Postupak
  1. Piletinu operite, posušite je kuhinjskim ubrusom i odvojite batke i zabatke.
  2. Češnjak sitno nasjeckajte.
  3. Izmiješajte češnjak, maslinovo ulje, limunov sok i sve ostale začine pa tom mješavinom premažite piletinu. Ostavite je u hladnjaku sat vremena kako bi se marinirala.
  4. Korabe ogulite i narežite na kriške.
  5. Narezane korabe pomiješajte s maslinovim uljem i svim začinima te ih posložite u posudu za pečenje.
  6. Pecite korabe u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva.
  7. Piletinu izvadite iz marinade te je prepecite na jako ugrijanoj suhoj tavi. Pecite prvo sa strane s više kožice kako bi se lijepo zapekla i postala hrskava.
  8. Kad se meso karamelizira sa svih strana izvadite ga iz tave i prebacite ga u pećnicu s korabom.
  9. Nastavite peći sve zajedno dok koraba ne omekša.
  10. Pred kraj pečenja dodajte i jednu tikvicu narezanu na veće komade.
  11. Pečeno poslužite uz salatu po želji, kod nas je to divlja rikula.
Cukar http://cukar.com.hr/

Comments

comments

Odgovori