SASTOJCI
400 g tikvica
80 g luka (manja glavica)
6 jaja
ulje
vlasac
solsvježe mljeveni papar
Za nadjev
- Tikvice operite i nasjeckajte na sitne kockice.
- Luk sitno narežite.
- Prebacite luk u dublju tavu u koju se te dodali malo ulja.
- Dinstajte luk dok ne postane staklenast i po potrebi dodajte malo vode.
- Kad luk omekša dodajte tikvice. Sve dinstajte na laganoj vatri dok tikvice ne omekšaju.
- Posolite i poparite po ukusu.
Za omlet
- Tri jaja stavite u zdjelicu i malo izmiješajte pjenjačom
- Dodajte sol, svježe mljeveni papar i sitno nasjeckani vlasac.
- Jaja pecite na dobro ugrijanoj tavi. Ako koristite teflonsku tavu neće vam trebati ulje.
- Kad je omlet skoro pečen okrenite ga kao palačinku na drugu stranu i pecite još par minuta.
- Omlet prebacite na tanjur.
- Na pola omleta stavite nadjev od tikvica i preklopite ga.
- Ponovit postupak i s preostalim jajaima.
1 Comments
Sve jedna spiza bolja od druge!Znas da obozavam tikvice!Ja sam jucer radila musaku s tikvicama i tunjom i bilo je super ali i ove tvoje kombinacije stikvicama su za pet!Cestitam!Super!Sto se tice posta onaj naziv ja i nisam stavila!Ja uvijek stavljam naziv hrane,recepta-nemam pojma kako se stvorio gore jer ima godinu dana da sam pisala recepte za un dijetu i onda si mi dala jako korisne savijete!Hvala jos jednom!Voli te S.