glavna jela, lagana jela, tikvice

Omlet s tikvicama

 

SASTOJCI
400 g tikvica
80 g luka (manja glavica)
6 jaja
ulje
vlasac
sol

svježe mljeveni papar
 

Za nadjev

  1. Tikvice operite i nasjeckajte na sitne kockice.
  2. Luk sitno narežite.
  3. Prebacite luk u dublju tavu u koju se te dodali malo ulja.
  4. Dinstajte luk dok ne postane staklenast i po potrebi dodajte malo vode.
  5. Kad luk omekša dodajte tikvice. Sve dinstajte na laganoj vatri dok tikvice ne omekšaju.
  6. Posolite i poparite po ukusu.

Za omlet

  1. Tri jaja stavite u zdjelicu i malo izmiješajte pjenjačom
  2. Dodajte sol, svježe mljeveni papar i sitno nasjeckani vlasac.
  3. Jaja pecite na dobro ugrijanoj tavi. Ako koristite teflonsku tavu neće vam trebati ulje.
  4. Kad je omlet skoro pečen okrenite ga kao palačinku na drugu stranu i pecite još par minuta.
  5. Omlet prebacite na tanjur.
  6. Na pola omleta stavite nadjev od tikvica i preklopite ga.
  7. Ponovit postupak i s preostalim jajaima.

1 Comments

  • Avatar

    Sve jedna spiza bolja od druge!Znas da obozavam tikvice!Ja sam jucer radila musaku s tikvicama i tunjom i bilo je super ali i ove tvoje kombinacije stikvicama su za pet!Cestitam!Super!Sto se tice posta onaj naziv ja i nisam stavila!Ja uvijek stavljam naziv hrane,recepta-nemam pojma kako se stvorio gore jer ima godinu dana da sam pisala recepte za un dijetu i onda si mi dala jako korisne savijete!Hvala jos jednom!Voli te S.

    Odgovori

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.