čokolada, deserti, fbi rukavice, kolači

Masaterin Kinder Pingvin

 

Kasnim, kasnim, cijeli život negdje kasnim i uvijek mi fali koja minuta ili sat. Ovaj mjesec mi fali i pokoji dan pa tako nisam na vrijeme stigla objaviti svoje dojmove za igru FBI rukavice (koju je pokrenula mamajac) u kojoj ovaj mjesec istražujemo Masaterin blog – Recepti iz moje bilježnice.
Kako jedna lasta ne čini proljeće tako ni jedan isproban recept ne čini temeljitu istragu. Žao mi je zbog toga ali veljača mi je proletjela i isprobala sam drito jedan recept.
Ipak ovaj jedan je itekako vrijedan (primjećujete da sam večeras sva u narodnim poslovicama), a bogme i ukusan. Riječ je o kinder pingvinu. Dok sam pretraživala Masaterin blog zabilježila sam neke druge recepte koje sam planirala isprobati međutim onda sam ugledala ovaj divan kolač na Gaginom blogu.

 

Kako obožavam apsolutno sve što ima riječ „Kinder“ u svom nazivu znala sam da je ovo recept za mene.
Jedina zamjerka na kolač je činjenica što ispadne jako mali, dobro, ovo i nije loše ako vas je samo dvoje, no ako očekujete veće društvo obavezno poduplajte mjeru.
Na kraju moram reći hvala Snježana na odličnom receptu, a ja obećavam da ću detaljnije istražiti tvoj blog u narednim mjesecima. 🙂

SASTOJCI
za biskvit
5 jaja
5 žlica šećera
5 žlica brašna
2 žlica kakaoa
1 prašak za pecivo

za kremu
500 ml mlijeka
4 žlice gustina
5 žlica šećera
250 g maslaca
1 vanilin šećer

za glazuru
200 g čokolade za kuhanje
malo ulja


POSTUPAK
za biskvit

  • Žumanjke i šećer pjenasto izmiksajte pa dodajte brašno izmiješano s praškom za pecivo i kakaom.
  • Bjelance izmiksajte u čvrst snijeg pa i njega dodajte u smjesu od kakao.
  • Manji četvrtasti pleh obložite papirom za pečenje pa u njega ulijte smjesu.
  • Pecite u zagrijanoj pećnici pri180 stupnjeva nekih 20 minuta.
za kremu
  • Gustin izmiješajte sa malo hladnog mlijeka.
  • Ostatak mlijeka kuhajte sa šećerom do točke vrenja, dodajte razmućeno brašno pa nastavite kuhati uz neprestano miješanje dok se krema ne zgusne.
  • Kremu ohladiti pa dodajte maslac koji ste prije pjenasto izmiksali s vanilin šećerom.
  • Odvojiti tri žlice dobivene kreme.
za glazuru
  • Po 100 g čokolade odvojeno otopite uz dodatak malo ulja.
  • Prvo otopite čokoladu koja ide u sredinu kolača i ostavite je da se malo zgusne.
  • Čokoladu kojom će te na kraju premazati cijeli kolač otopite prije samog prelijevanja kolača.
slaganje
  • Pečeni biskvit presijecite na dvije polovice.
  • Donju polovicu premažite polovinom kreme, poravnajte pa premažite jednim dijelom čokoladne glazure.
  • Ostavite u hladnjaku da se glazura dobro ohladi.
  • Kad se glazura dovoljno ohladi na nju namažite drugu polovinu kreme.
  • Prekrijte sve drugim biskvitom.
  • Namažite gornji biskvit s tri žlice kreme koju ste ranije odvojili pa prelijte preostalom čokoladnom glazurom.
  • Kolač poslužite dobro ohlađen.

 

23 Comments

  • Predivno izgleda!

    Odgovori
  • To da ti je veljaca proletila na brzinu skroz razumije, takav osjecaj imam i ja,a kolac ti perfektno izgleda 🙂

    Odgovori
  • razumijem….sam htjela rec 🙂

    Odgovori
  • Odlično izgleda! I ja volim sve što sadrži riječ Kinder. 😉

    Odgovori
  • znam kakav je osjećaj…ja mrzim biti u žurbi, nekako uvijek postanem nervozna kad moram gledati na sat. ne volim kad me drugi čekaju pa uvijek stižem svugdje na vrijeme, ali to je uvijek popraćeno užurbanim spremanjem u zadnji čas i nervozom. doduše, u zadnje vrijeme se nekako uspijevam disciplinirati, ali pitam se koliko će to dugo trajati 😀 kolač izgleda sjajno! ja sam ga jednom isto isprobala po sličnom recepu i bila osuševljena. šogorici i klincima se toliko svidio da sad više niti jedan rođendan ni blagdan en prolaze bez njega, pa ga ja više ne moram peći već sam uživam u njemu 😀

    Odgovori
  • Perfect pictures 🙂 And the sweet …. 🙂

    Odgovori
  • Kinder Pingue izgleda fenomenalno. Ja ga nisam praavila, ali je moja sestra pravila po istom receptu i kaže da je recept odličan.

    Odgovori
  • Super ti je ispao. I jeste, ispadne relativno mali, ali po meni je baš onako merka dovoljna za nas četvoro. Ja u suštini i ne volim da mi se nešto dugo zadržava kad pravim, nego da mi to odmah smuljamo. 🙂

    Odgovori
  • jako lijepo si ga napravila! ja ga volim kad ga sestra napravi, njoj to ide jako dobro, a sama se još nikad nisam odvažila 🙂 znam kako ti je što se tiče vremena jer ja ovaj mjesec uopće nisam stigla sudjelovati i zbog toga mi je baš žao 🙁 ali ima vremena za popravak 🙂

    Odgovori
  • Fora mi je ta “igrica” FBI, mogla bih se i ja priljučiti od ovog mjeseca. 🙂 Kinder Pinguie obožavam.

    Odgovori
  • Kolač stvarno izgleda fenomenalno. Meni je važno imati veći kolač pošto se u mene buba (jede), pa bar za dva dana.

    Odgovori
  • odusevljena sam tvojom izvedbom, stvarno si ga odradila cakum pakum!!! meni je nekako promakao, ali doci ce i on na red:)

    Odgovori
  • ja sam ga mjerkala , jer obožavam i onaj kupovni…super ti je ispao :)))

    Odgovori
  • Ajme kako je tebi prekrasno ispao. Imam ja i nove slike ali nisam stigla, a niti se sjetila zamijeniti ih ;)Imaš pravo, mala je količina i mi ga ekspres brzo potamanimo.Hvala ti puno na sudjelovanju, a za dodatno isprobavanje pa i ja sam nešto lijena preko zime, bit će vremena u ljetnoj pauzi 😉

    Odgovori
  • divno su ti ispale:)

    Odgovori
  • Moš’ ti kasnit’ ko’lko hoćeš, ja bum još uvijek tapkala iza tebe 🙂 Fenomenalno ti je ispao, a ja ga još nikad nisam radila, a sviđa mi se i volim kinder pinqui, da ne kažem da bi Timna bila oduševljena. Koliko je to malo što ti kažeš, kakvih dimenzija ti je bio pleh?

    Odgovori
  • Predivan je,ja ga obozavam…prelep!

    Odgovori
  • @Maslinka, hvala ti puno.@Branka, joj ja baš osjetim tih par dan manje u veljači i uvijek mi fale. Hvala ti na komentaru. :)@Vali, razumijemo se! ;)@Monika, ma joj ja sam stalno u nekoj žurbi, isto mrzim kad me neko čeka, pa stalno, doslovno, trčim na dogovorena mjesta. Inače me ne čudi da se klincima sviđa ovaj kolač, baš je nekako prikladan za njih. Hvala ti na komentaru i pohvali. :)@Eos, thank you dear. :)@Cosmo, zbilja je odličan, a i nije kompliciran za napraviti i od svima dostupnih sastojaka je tako da je zbilja za svaku preporuku. Hvala ti na komentaru. :)@Gaga, hvala ti, zbog tebe sam ga i isprobala. I meni je pasalo što je mali jer nas je samo dvoje. Moje dragi baš ne jede kolače tako da sam odmah sestri dala pola i ostalo je taman za mene za dva dana. :)@Josipa, hvala na komentaru. Možeš slobodno isprobati ovaj recept, zbilja nije kompliciran i sigurno bi ti super ispao. :)@Enogastromama, slobodno nam se pridruži. Super su ove igre, a gore u postu je i link na stranicu s pravilima. 🙂 Hvala ti na komentaru. @Snježa, za tvoje dečke bi definitivno trebala dupla mjera jer sam skužila da su veliki sladokusci. 🙂 Hvala na komentaru.@Jasenka, hvala draga. 🙂 Probaj ovaj kolač, sigurno će se malcu svidjeti. :)@Andrea, hvala ti, i ja obožavam kupovni zato sam ga i isprobala čim sam otkrila recept. Isplati ga se isprobati. @Masatera, hvala na komentaru i hvala na odličnom receptu. 🙂 Nama je zapravo odgovarala mala količina ali ipak sam to napomenula za one kojima treba veći kolač da se ne iznenade. 🙂 Inače nije da sam toliko lijena od zime već me ova veljača uvijek zezne sa svojih par dana manje. :)@Aleksandra1234, hvala ti. @Tadeja, hihih dok sam pisala post sam se sjetila tebe i tvoje krilatice „always late, but worth a wait“. I ja mislim da bi se Timni kolač jako svidio, a dimenzije pleha u kojem se peče su 23×30 pa kad to prerežeš na pola dobiš kolač dimenzije 15×23. Malen je ali je dosta visok. :)@Vera, hvala ti puno. 🙂

    Odgovori
  • Andrea,looks delicious -very, very – and I want!Smiling tonight I wish you, Diana

    Odgovori
  • ajme, kak’ dobro izgleda 🙂

    Odgovori
  • jooj, sad kad vidim tvoj, morati ću ga i ja probati :DD stvarno izgleda divnoo na slici..a što se tiče kašnjenja, uvijek, ali baš uvijek kasnim, čini mi se da je to čest problem kod kreativnih ljudi :DD

    Odgovori
  • Od svih kopija kupovnih kolaca, mislim da je ova najbolja. Savrseno si ga napravila!

    Odgovori
  • @Diana, thank you. :)@DEZMOND, hvala ti na komentaru, drago mi je da ti se sviđa. :)@Marigold, hvala ti na komentaru. Isprobaj recept jer zbilja nije kompliciran. A što se kašnjenja tiče, to je valjda zato jer nam u glavi vlada kreativni nered pa se teško organiziramo. LOL@Marija, puno ti hvala na komentaru. Ovo zbilja je jedna od boljih kopija originala. 🙂

    Odgovori

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.