čokolada, deserti, keksi, kolači

Krašuljci – prhki keksi s komadićima čokolade

Krašuljci - keksi s komadićima čokolade

Krašuljci, pa tko se ne sjeća tih neodoljivo prhkih keksića prepunih čokolade.
Bili su to moji omiljeni keksi kojima nikad nisam mogla odoljeti. Oni su definitivno obilježili moje studentske dane, a često su mijenjali i konkretan obrok. Sada ipak ne bi jela kekse za ručak, ali tako rado ih se sjetim uz poslijepodnevnu šalicu kave. Upravo zato vam pišem recept koji je svojevrstan hommage upravo tim malim slatkim napastima. Iako ih više ne možemo kupiti možemo ih napraviti kod kuće i tako ponovno uživati u onom omiljenom okusu djetinjstva.

Krašuljci - keksi s komadićima čokolade

Krašuljci
Print
Sastojci
  1. 250 g brašna
  2. 140 g maslaca
  3. 80 g šećera
  4. 1 vanilin šećer
  5. 1 jaje
  6. 1 žličica (oko 3g) praška za pecivo
  7. prstohvat soli
  8. 150 g Dorine za kuhanje
Postupak
  1. Električnim mikserom miješajte maslac, šećer i vanilin šećer dok se sastojci ne spoje, a maslac postane kremast.
  2. Dodajte jaje i nastavite miješati.
  3. Brašno izmiješajte s praškom za pecivo i soli pa ga mala pomalo umiješajte u smjesu od maslaca cijelo vrijeme miješajući mikserom. Miješajte tako dok ne dobijete mrvičasto tijesto.
  4. Dorinu za kuhanje nasjeckajte pa je ručno umijesite u tijesto da postane kompaktno.
  5. Žličicom grabite hrpice smjese, među dlanovima oblikujte kuglice i stavljajte ih na lim za pečenje koji ste obložili papirom. Vodite računa o udaljenosti među kuglicama jer će rasti tokom pečenja.
  6. Pecite ih u zagrijanoj pećnici na 180°C, 12 minuta.
  7. Pečene kekse izvadite iz pećnice, ohladite ih i čuvajte u zatvorenoj kutiji do posluživanja.
Cukar http://cukar.com.hr/
Ovaj post nastao je u suradnji s Kraš Hrvatska

2 Comments

  • Avatar

    Fenomenalni keksi! Jedva smo izdrzali da ne pojedemo sve bas isti dan:):):)

    Odgovori
    • andrea

      Ajme hvala vam puno na komentaru i ne mogu vam opisati koliko mi je to drago čuti.
      Pozdrav. 🙂

      Odgovori

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.