SASTOJCI
220 g glatkog brašna
75 g šećera
125 g maslaca
1 vrećica vanilin šećera
1 žličica praška za pecivo
1 jaje
prstohvat soli
60 – 70 g mljevenih lješnjaka
2 žličice cimeta
2 klinčićaZA UKRAŠAVANJE I POVEZIVANJE
pekmez od šljiva
šećer u prahu
čokolada u prahuPOSTUPAK
- Promiješajte brašno sa šećerom, vanilin šećerom, praškom za pecivo i prstohvatom soli.
- Lješnjake, dvije žličice cimeta i klinčiće sameljite u mlinčiću ili blenderu te ih dodajte brašnu.
- Brašnu dodajte i maslac omekšan na sobnoj temperaturi ta jedno jaje. Sve dobro izmiješajte.
- Na radnoj površini koju ste obilato posipali brašnom umijesite tijesto i formirajte ga u kuglu. Ako se tijesto lijepi dodajte još malo brašna.
- Kuglu tijesta omotajte u prozirno foliju i ostavite ga u hladnjaku jedan sat.
- Razvaljaj te tijesto na debljinu 0,5 cm te izrezujte razne oblike (srca, krugove…).
- Keksiće stavite na tepsiju koju ste prthodno obložili papirom za pečenje i pecite ih u pećnici zagrijanoj pri 180 stupnjeva.
- Kekse pecite desetak minuta.
- Kad se keksi ohlade premažite ih pekmezom te ih spajajte po dva.
- Na kraju ih prema želji ukrasite šećerom u prahu ili čokoladom u prahu.
3 Comments
Probala danas, jako fino. Sviđa se svim ukućanima 🙂
Prekrasno izgledaju, hvala sto si stavila link na recept, uzela ga. Mozes tako cesce, volim provjereno, ha, ha, ha… Hvala.
🙂