banane, deserti, dolcela, kolači, muffini

Hummingbird muffini

Hummingdird (kolibrić) torta je neodoljivi sočni kolač koji svoje podrijetlo vuče s Jamajke. Ono što je čini posebnom je dodatak banane i ananasa u biskvitu. Dodajte tome i puno toplih začina i dobit ćete jedu zbilja neodoljivu i pomalo egzotičnu kombinaciju okusa. Ova torta jako je popularna u Americi, posebno na jugu. Kao i svi popularni recepti tako je i ova torta doživjela mnoge reinterpretacije, a meni se učinilo posebno zgodno napraviti je u formi muffina uz neodoljivu kremu od sira.


Ovako nacifrani mi se čine baš nježni i ženstveni, savršeni desert za Dan žena. Jer svaka žena zaslužuje malu dozu slatkog na ovaj važan dan. 🙂
Kako bi dodatno naglasila toplu aromu cimeta, dodala sam im Dolcela cimet šećer koji jednostavno obožavam i odličan je dodatak svakom kolaču.
Nadam se da ćete ih isprobati jer zbilja su jako posebni.

hummingbird muffins


Hummingbird muffini – recept

SASTOJCI:
200 g glatkog brašna
1 Dolcela prašak za pecivo
1 Dolcela cimet šećer
1 Dolcela burbnon vanilin šećer
½ žličice soli
½ žličice pimenta
¼ žličice karadmoma
100 g kristal šećera
50 g smeđeg šećera
180 ml ulja
2 jaja
2 zrele banane, zgnječene
150 g sjeckanog ananasa
100 g sjeckanih oraha

Za kremu:
75 g maslaca
150 g šećera u prahu
200 g krem sira

Za dekoraciju:
pekan orasi
Dolcela cimet šećer

POSTUPAK:
U zdjeli pomiješajte brašno, prašak za pecivo, cimet šećer, vanilin šećer, sol i začine.
Napravite udubinu pa dodajte ulje, jaja, banane i ananas.
Sve dobro izmiješajte kako bi se povezalo u homogenu masu.
Na kraju umiješajte sjeckane orahe.
Rasporedite ovu smjesu u kalup za muffin koji ste prije toga premazali s malo ulja.
Pecite sve u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, 20 minuta.
Pečeno izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi.
Za kremu:
Maslac stavite u zdjelu za miješanje pa ga tucite mikserom dok ne postane mekan i pjenast.
Dodajte krem sir i šećer u prahu te nastavite sve miješati kako bi se povezalo u glatku kremu.
Za slaganje i dekoraciju:
Pripremljenu kremu prebacite u slastičarsku vrećicu pa je istisnite na ohlađene muffine.
Ukrasite svaki orasima i posipajte sve cimet šećerom.
Odmah poslužite.
*Ovaj recept nastao je u suradnji s Dolcelom

Odgovori

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.