džem, rajčica

Džem od rajčica

 

Džem od rajčica

Džem od rajčice možda zvuči egzotično, ali on to svojim okusom nikako nije. U kombinaciji sa šećerom i kuhanjem rajčice razvijaju voćne arome i postaju namaz koji bez problema možete mazati na kruh i kolače.
Recept koji vam donosim vrlo je jednostavan te ga uspješno mogu napraviti i potpuni početnici u kuhinji. Pazite samo da se ne opečete. 😀

Naravno, ovaj džem sačuvajte za sezonu sočnih rajčica te za ga izradite od onih već lagano prezrelih. Ako se osjećate posebno avanturistički džemu dodajte i aromatične začine poput cimeta ili vanilije. Upoznajte rajčicu u potpuno novoj ulozi. Zašto ne. 🙂

Džem od rajčica
Print
Sastojci
  1. 500 g cherry rajčica
  2. 250 g šećera za želiranje
  3. 2 žičice cimeta
Postupak
  1. Rajčice operite, očistite te ih prepolovite.
  2. Stavite rajčice u lonac te ih posipajte šećerom za želiranje i cimetom. Sve dobro promiješajte i ostavite tako 1 – 2 sata.
  3. Sve stavite na jaku vatru i kuhajte uz neprestano miješanje dok smjesa ne zavri. Kad zavri smanjite vatru i još malo kuhajte.
  4. Maknite s vatre, izvadite račice te ih malo propasirajte. Sok vratite na vatru i kuhajte ga dok se malo ne zgusne.
  5. Vratite rajčice u sok i ukuhajte džem još 10 minuta.
  6. Džem odmah stavite u staklenku koju ste prethodno sterilizirali, dobro zatvorite i okrenite naopačke.
  7. Kad se džem ohladi pospremite ga na hladno mjesto.
Napomene
  1. Od ove količine rajčica izađe oko 400 g džema
Cukar http://cukar.com.hr/

Comments

comments

Odgovori