
Kad je ljetno kuhanje u pitanju, tu apsolutno vrijedi ona – manje je više. Ljeti ne treba komplicirati s dugotrajnim pripremama i zagrijavanjem stana, dovoljno je samo iskoristiti sočne ljetne rajčice, tostirati malo kruha i sve poslužiti uz finu milansku salamu i mozzarellu. Ma jednostavno – Talijani znaju što valja. 🙂
Još ako imate dobrog sourdough kruha (domaćeg ili kupljenog, svejedno je), nema boljeg rješenja od bruschetta.

A kad je milanska salama u pitanju, zbilja vam moram reći da ovoj K-Favourites nema ravne, prekrasno je aromatična i tanko, tanko narezana. Kao takava savršen je dodatak bruschettama, ali i hladnim platama ili najobičnijim sendvičima. Inače cijela K-Favourites selekcija talijanskih narazaka mi je izvrsna, ali sada možete nabaviti milansku i talijanski pršut po akcijskoj cijeni. U aktualnom katalogu je još puno talijanskih namirnica na akciji, a između ostalog i aceto balsamico te mozzarella.
Kako ne treba po vrućinama komplicirati s kuhanjem, tako ne treba komplicirati ni s uvodima u recept. Baš zato evo vam smjernice kako napraviti ove jako, jako ukusne bruschette.

Bruschette i kako ih napraviti
SASTOJCI:
Za kruh:
4 velike kriške sourdough kruha
1 žlica maslinovog ulja
2 režnja češnjaka
Za marinirane rajčice:
500 g rajčica
2 žlice maslinovog ulja
3 -4 žlice K-Favourites aceto blasamico
½ žličice origana
sol
I još:
100 g K-Favourites milanske salame
100 g mozzarelle, narezane na ploške
crne masline, narezane na kolutiće
svježi origano
POSTUPAK:
Za kruh:
Kriške kruha prerežite na pola, posložite ih na lim za pečenj, posipajte ih s malo maslinova ulja i pecite ih u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, desetak minuta.
Pečene kriške kruha izvadite iz pećnice i odmah ih natraljajte oguljenim režnjevima češnjaka.
Za marinirane rajčice:
Rajčice operite pa ih narežite na kockice.
Prebacite ih u zdjelu i prelijte ih maslinovim uljem, acetom, bosiljkom i soli.
Ostavite tako barem pola sata kako bi rajčice pustile sokove.
Ocijedite ih, a sok sačuvajte jer je odličan dodatak svakoj salati.
Za bruschette:
Na savaki komad pečenog kruha rasporedite malo mariniranih rajčica.
Dodajte plošku mozzarelle, komad milanske salame, crne masline i listiće origana.
Odmah poslužite uz omiljeni hladni napitak.
*Ovaj recept nastao je u suradnji s Kauflandom