SASTOJCI
1 balancana oko 400 g
2 male ili 1 velika rajčica
40 g indijskog orašćiča
3 režnja
češnjaka
3 žličice ribanog
pamezana
sol
papar
bosiljakmaslinovo ulje
POSTUPAK
- Patlidžan dobro operite, odstranite mu peteljku te ga prerežite po dužini na pola.
- Pomoću noža i žlice izdubite meso patliđana skoro do kore.
- Meso sitno narežite i malo posolite.
- Češnjak sitno narežite, a rajčicu ogulite i narežite.
- Na malo maslinovog ulja popržite češnjak.
- Kad češnjak dobije boju dodajte mu rajčice i patlidžane te sve pirjajte na laganoj vatri uz povremeno dodavanje vode.
- Pirjajte oko pola sata ili dok se rajčice i patlidžani ne raspadnu.
- Pred kraj kuhanja dodajte sol, sviježe mljeveni papar i bosiljak.
- Na samom kraju kuhanja umiješajte mljeveni indijski oraščić i parmezan.
- Polovice patlidžana malo premažite solju.
- Vatrostalnu posudu premažite maslinovim uljem te u nju stavite polovice.
- Svaku polovicu napunite smjesmom te zapecite u pećnici na 180 stupnjeva oko 30 minuta.
1 Comments
hi andrea,drago mi je da sam te pronasla i ovdjeobozavam patlidzane pa ce ovaj recept sigurno biti isproban i u mojoj kuhinji.bas bih voljela kad bi i ovdje postojala opcija slanja privatnih poruka jer bih ti zeljela poslati moju email adresu