glavna jela, lagana jela, orašasti plodovi i sjemenke, padlidžan, prilozi, veganska jela

Balancane (patlidžani)

 

SASTOJCI
1 balancana oko 400 g
2 male ili 1 velika rajčica
40 g indijskog orašćiča
3 režnja
češnjaka
3 žličice ribanog
pamezana
sol
papar
bosiljak
maslinovo ulje

POSTUPAK

  1. Patlidžan dobro operite, odstranite mu peteljku te ga prerežite po dužini na pola.
  2. Pomoću noža i žlice izdubite meso patliđana skoro do kore.
  3. Meso sitno narežite i malo posolite.
  4. Češnjak sitno narežite, a rajčicu ogulite i narežite.
  5. Na malo maslinovog ulja popržite češnjak.
  6. Kad češnjak dobije boju dodajte mu rajčice i patlidžane te sve pirjajte na laganoj vatri uz povremeno dodavanje vode.
  7. Pirjajte oko pola sata ili dok se rajčice i patlidžani ne raspadnu.
  8. Pred kraj kuhanja dodajte sol, sviježe mljeveni papar i bosiljak.
  9. Na samom kraju kuhanja umiješajte mljeveni indijski oraščić i parmezan.
  10. Polovice patlidžana malo premažite solju.
  11. Vatrostalnu posudu premažite maslinovim uljem te u nju stavite polovice.
  12. Svaku polovicu napunite smjesmom te zapecite u pećnici na 180 stupnjeva oko 30 minuta.

 

1 Comments

  • Avatar

    hi andrea,drago mi je da sam te pronasla i ovdjeobozavam patlidzane pa ce ovaj recept sigurno biti isproban i u mojoj kuhinji.bas bih voljela kad bi i ovdje postojala opcija slanja privatnih poruka jer bih ti zeljela poslati moju email adresu

    Odgovori

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.